Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers: "Verwacht dat Verstappen hele jaar sneller is dan Gasly"

Voormalig F1-coureur Jan Lammers is nog niet overtuigd van Pierre Gasly. De Fransman maakte na één seizoen bij Toro Rosso de overstap naar Red Bull.

Bij het topteam van Red Bull moet Pierre Gasly er direct staan. Jan Lammers laat in gesprek met Racingnews365 weten nog zijn twijfels te hebben. "Ik weet niet of het komt door een stukje charisma dat hij mist ten opzichte van andere coureurs en hoe hij overkomt", steekt Lammers van wal.

"Ik vind dat zijn jaar oké was, maar niet bijzonder. In andere raceklassen, waaronder karting, heeft hij laten zien dat hij echt wel wat kan, maar ik twijfel eraan of hij kan voldoen aan de hoge eisen en het verwachtingspatroon van Red Bull." De Fransman moet het opnemen tegen Max Verstappen die het team van buiten kent en al vier jaar Formule 1-ervaring heeft. Lammers verwacht dat Gasly geen kans maakt tegen Verstappen: "Het zou mij niet verbazen als Max het hele jaar sneller is, en dat denken veel mensen. Gasly's voordeel is dat hij eigenlijk niets te verliezen heeft." Bij het team van Toro Rosso kende Gasly een wisselvallig seizoen, mede ingegeven door gridstraf en andere problemen. Hoogtepunten waren zijn sterke optredens in Bahrein, Monaco en Hongarije. Zijn beste klassering, vierde in Bahrein, was tevens het beste seizoensresultaat van Toro Rosso.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024