Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers verward door houding Mercedes: "Wanneer zagen we nu de échte Hamilton?"

Jan Lammers vond de felicitaties van Lewis Hamilton aan het adres van Max Verstappen direct na de Grand Prix van Abu Dhabi van grote klasse getuigen. Hij wist dat dan ook niet te rijmen met Mercedes' gedragingen in de dagen erna.

Toen Max Verstappen na de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi, de slotrace waarin hij in de laatste ronde beslag legde op zijn eerste wereldtitel, uit zijn Red Bull stapte, werd hij al snel gefeliciteerd door concurrent Lewis Hamilton. Voormalig Jan Lammers zag het tafereel goedkeurend aan. "We moeten dankbaar zijn voor een team als Mercedes en dankbaar zijn voor een coureur als Lewis Hamilton. Daardoor heeft Max kunnen laten zien wat hij waard is", zo leidt Lammers zijn betoog over de 'gemengde signalen' van Hamilton in. "Ik vond het voorbeeldig hoe Hamilton liet zien hoe je met een dergelijke nederlaag omgaat. Je zag ook waar dat vandaan kwam in hoe zijn vader Anthony Hamilton met de situatie omging, dus daarin zag ik een voorbeeld voor mijn zoon (René, op jonge leeftijd een succesvol karter). Die zonden een boodschap de wereld in, dat was echt fantastisch."

Wat had Hamilton anders kunnen doen?

Aan die lofuitingen kleeft echter een 'maar': "Wat ik dan wel weer verwarrend vind, is dat Lewis het zichzelf toestaat om dan niet bij de prijsuitreiking te zijn. Dat plaatst zijn reactie na de wedstrijd in perspectief, zodanig dat je denkt 'wat moet ik daar dan weer van denken?'. Hebben we dan direct na de race de echte Lewis gezien, of was de coureur die verstek liet gaan bij het gala de echte Lewis?" "Dat enorme contrast snap ik dan niet", vervolgt Lammers, die denkt dat men het anders aan had kunnen pakken: "Je kan ook wél naar dat FIA gala gaan en daar desnoods zeggen dat je daar een beetje onder protest bent, maar dat je wel moet respecteren dat Max Verstappen wereldkampioen is. Los van het juridische aspect wat dan nog loopt, kan hij erkennen dat het een mooi seizoen was en dat hij zowel hemzelf als Verstappen daarmee feliciteert." "Dat had beter bij Hamilton gepast, dus dat bevreemdt me. Maar misschien is hij wel dusdanig gedesillusioneerd dat hij dat even niet trok en dat hoort dan ook bij de sport." De verhalen dat Hamilton mogelijk zou overwegen zijn helm aan de wilgen te hangen, zijn ook Lammers ter ore gekomen "Als hij daartoe zou besluiten, is dat zijn goed recht. Ik hoop dat hij meedoet, maar dat mag hij lekker zelf weten. Wat vervolgens het publiek daarvan vindt, moet men ook zelf beslissen."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"