Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lammers: "Dat gaat volgend jaar voor Verstappen doorslaggevend zijn"

Max Verstappen en Red Bull kennen enkele prachtige weken na het winnen van de eerste coureurstitel van de Nederlander in de Formule 1. Krijgen we volgend jaar meer van hetzelfde? Jan Lammers sluit het in gesprek met RacingNews365 niet uit.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers genoot met volle teugen van het seizoen 2021. Hij maakte er zelf deel van uit als sportief directeur van de Grand Prix van Nederland. Het zou een logisch hoogtepunt zijn voor de raceveteraan, maar gevraagd naar het moment dat hem het meeste bij zal blijven, kan hij toch echt maar één moment benoemen.

"Dat kán alleen maar zijn het moment waarop hij (Max Verstappen, red.) in Abu Dhabi onder die vlag door reed. Dat heeft alles wat daaraan voorafgaand is gebeurd, geactiveerd", aldus Lammers. "Vanaf dat moment bleek gewoon dat wij in Zandvoort ook een wereldkampioen als winnaar hadden."

"Dat we de Grand Prix van Nederland terug hadden, was al geweldig, daar waren we super trots op. Die wedstrijd deed er toe en werd internationaal ook enorm gewaardeerd. Nu hebben we bovendien een Nederlandse wereldkampioen en dat maakte de race in Zandvoort met terugwerkende kracht alleen nog maar mooier."

Waarom Red Bull voor Lammers favoriet is

Red Bull gaat met het eerste titelsucces sinds 2013 de winter in en Lammers sluit niet uit dat Red Bull en Verstappen daar ook winnend weer uit zullen komen. Dominerend misschien zelfs wel: "Persoonlijk zou het mij niet verbazen als Max Verstappen met Red Bull volgend jaar de sport domineert."

Die uitspraak vraagt om een toelichting: "Hij heeft een jaar gehad met materiaal dat toch op papier en vaak ook aantoonbaar, minder goed was dan dat van Lewis Hamilton. Dat was het hele jaar zo, zonder uitzondering. De races die Verstappen won, won hij door een betere strategie, door slimme keuzes en slim teamwork."

En als Red Bull die lijn weet door te trekken, is het team uit Milton Keynes volgens Lammers potentieel heel gevaarlijk: "Slim nadenken kost immers niks, maar levert je wel veel op", klinkt het ietwat filosofisch, om daar vervolgens aan toe te voegen dat de rol van de coureur Max Verstappen nog veel bepalender is.

"Ik denk dat als die dominantie van de beste auto van Mercedes volgend jaar wat genivelleerd is en iedereen weer op nul begint, Mercedes nog altijd een goede motor zal hebben. Echter, ik denk ik ook dat datgene waar we Max van beschuldigen, namelijk dat hij van de buitencategorie is, doorslaggevend gaat zijn."

Ook interessant:

Max Verstappen verkozen tot Sportman van het jaar

Max Verstappen won woensdagavond de verkiezing Sportman van het jaar. (Voormalig) Nederlandse topsporters, die in de jury zaten, bepaalden dat de prestaties van de kersverse F1-wereldkampioen goed genoeg waren voor de prijs. In de video hieronder vertellen we je meer.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse 'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'