© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lammers: "Wedstrijdleiding helpt Formule 1 om zeep"

03 sep. 2018 11:45 Ruud Dimmers 3 reacties
Na afloop van de Grand Prix van Italië was er weer genoeg om te bespreken. Daarbij ging het wereldwijd over de actie van Max Verstappen in gevecht met Valtteri Bottas, en de straf die daarop volgde.

In gesprek met Racingnews365 geeft autocoureur Jan Lammers zijn mening over de wedstrijdleiding en de straffen anno 2018. Naar zijn mening wordt er veel te snel gestraft.

"Laat coureurs gewoon vrij racen en straf niet voor ieder incident. Straf alleen als de mannen chicanes afsnijden of drie bochten missen, maar niet voor gevechten waarbij er licht contact is."

Lammers gelooft dat coureurs zelf heel goed weten waar de grenzen liggen tijdens het racen: "Het is eigenlijk heel simpel: niemand van de coureurs wil de ander van de baan rijden of zijn eigen auto beschadigen. Ze weten zelf waar de grenzen liggen en er is geen enkele coureur die als stoere man op het kerkhof wil komen te liggen."

"Coureurs willen geen contact met andere auto’s, omdat het ook hun auto kan beschadigen en daarmee hun race kan verpesten. Als er dan een keer contact is… so be it! Creativiteit en daadkracht van coureurs moet beloond worden en niet bestraft."

De F1 is net een bokswedstrijd geworden waarbij je elkaar niet mag slaan
Jan Lammers

Volgens Lammers haalt de wedstrijdleiding alle passie en plezier uit de Formule 1. Fans genieten volgens hem juist van coureurs die risico nemen en die het gevecht met elkaar aan gaan.

"De Formule 1 wordt steeds meer als een potje boksen waarbij de boksers elkaar niet meer mogen slaan. Het publiek kijkt voor mannen als Max die de sport aantrekkelijk maken doordat ze op de limiet rijden. Nu helpt de wedstrijdleiding de sport om zeep met belachelijke straffen. F1 gaat daarin veel te ver. We hebben voor alles wat er gebeurt een Virtual Safety Car, we hebben het gezeur over track limits, bewegen onder het remmen enzovoort. Op deze manier help je de sport echt om zeep."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen