Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers wijst verrassende kanshebber aan voor Red Bull-stoeltje Albon

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers denkt dat Red Bull binnen enkele dagen bekendmaakt dat Red Bull doorgaat met Alexander Albon. Dat kan Red Bull in de ogen van Lammers doen, omdat ze een joker achter de hand hebben.

Naar verluidt kondigt Red Bull binnen enkele dagen, mogelijk zelfs al op vrijdag, aan wie in de 2021 de teamgenoot wordt van Max Verstappen. De strijd lijkt te gaan tussen Alexander Albon en Sergio Perez, over mogelijke outsiders als Nico Hulkenberg wordt al tijden niet meer gesproken. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers wijst eerstgenoemde aan als de grote favoriet voor het stoeltje: "Ik denk dat Red Bull niet dezelfde fout wil maken als bij bijvoorbeeld Pierre Gasly, die men te snel al geen kansen meer gaf", aldus Lammers in een interview gesprek met RacingNews365. "Misschien dat ze Albon de rust van de winter gunnen, waarin hij het nodige kan evalueren en zich kan herpakken, zodat hij volgend jaar sterker begint. Als hij dan volgend jaar dichter bij Verstappen zit, prima. Zo niet, dan zullen zij een switch doen tussen Albon en Yuki Tsunoda."

"Jonge hond een betere optie dan een ervaren coureur"

Jan Lammers

De vraag of de promotie voor Tsunoda dan niet heel vroeg en misschien wel te vroeg komt, pareert Lammers. Hij ziet in de onervarenheid van de Japanner een potentieel voordeel: "Het goede van deze constructie is dat je Tsunoda de kans geeft om goed ingewerkt te worden (bij AlphaTauri, red.), zodat hij het maximale uit bijvoorbeeld de banden haalt. Natuurlijk kan hij zich ook vertrouwd maken met alle protocollen, die anders zijn dan in de Formule 2." "Mocht na drie races blijken dat Albon nog niet op het niveau zit wat ze hem willen zien, dan denk ik dat een jonge hond die je naast Max Verstappen zet best een leuke oplossing kan zijn. We hebben gezien hoe goed het met twee jonge jongens werkte bij McLaren. Ik denk dat zo'n jonge jongen, die nog green grenzen kent, een betere optie is dan een ervaren iemand." En heb je het over een ervaren iemand, dan heb je het bijvoorbeeld over Sergio Perez. Van de Mexicaan heeft Lammers echter geen hele hoge pet op: "Het enthousiasme dat om hem heen is ontstaan vind ik eigenlijk een beetje onterecht. Hij wordt eigenlijk vijfde in Sakhir, maar alleen omdat voor hem de Mercedessen, Verstappen en Leclerc uitvallen wint hij de race. De beste prestatie kwam daar in mijn ogen van Esteban Ocon, die tweede werd."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'