© Racing Team Nederland

Nieuwsoverzicht

Lammers wil 'verwarring' rond Grand Prix van Nederland stoppen

06 feb. 20:01 Joe van Burik 4 reacties
Jan Lammers fungeert niet alleen als beoogd sportief directeur voor de Grand Prix van Nederland, mocht het event weer aan Circuit Zandvoort worden toegewezen. De oud-F1-coureur wil nu al voor meer duidelijkheid daarover zorgen in de media.

Circuit Zandvoort maakte woensdagmiddag bekend dat Lammers een bijdrage levert aan de organisatie van een nieuwe Formule 1 Grand Prix van Nederland op de baan in de duinen. Totdat duidelijk is of die wedstrijd ook daadwerkelijk terugkeert, treedt de 62-jarige Zandvoorter op woordvoerder.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Op dit moment verkeren we in de laatste fase om het rond te krijgen. Het circuit heeft daarom alle hens aan dek nodig", vertelt Lammers aan Racingnews365, net nadat hij geland is in Valencia voor een kartwedstrijd van zijn zoon René.

"Ik ben daarom nu volgens de rolverdeling het aanspreekpunt voor de media. Er gaat veel tijd zitten in interviews, terwijl Bernhard van Oranje en Robert van Overdijk als circuitdirecteur hun tijd veel beter kunnen gebruiken. Mocht het event rondkomen, dan hoop ik nog meer nuttige bijdragen te leveren vanuit een stukje ervaring."

Afgelopen dinsdag werd al bekend dat de Nederlandse overheid geen financiële steun zal verlenen om de Grand Prix binnen te halen, ondanks een verzoek hiertoe vanuit Circuit Zandvoort. Volgens de oud-F1-coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans is die deur echter nog niet helemaal dicht: "Ik denk dat de overheid nog wat meer informatie nodig heeft om wellicht toch wat meer te doen. Wellicht financieel, maar helpen met kostenbesparingen zou natuurlijk ook geweldig zijn."

Circuit Zandvoort heeft tot eind maart om een compleet plan bij Formula One Management in te dienen. Lammers: "Verwacht niet dat er 31 maart om één minuut voor middernacht uitsluitsel is, maar natuurlijk willen we zo snel mogelijk duidelijkheid. De verwarring die er nu constant is rondom waar de Nederlandse Grand Prix gehouden kan worden, maakt al het werk niet gemakkelijker. Daarom ga ik nu ook de woordvoering richting de media doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen