Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers wil 'verwarring' rond Grand Prix van Nederland stoppen

Jan Lammers fungeert niet alleen als beoogd sportief directeur voor de Grand Prix van Nederland, mocht het event weer aan Circuit Zandvoort worden toegewezen. De oud-F1-coureur wil nu al voor meer duidelijkheid daarover zorgen in de media.

Circuit Zandvoort maakte woensdagmiddag bekend dat Lammers een bijdrage levert aan de organisatie van een nieuwe Formule 1 Grand Prix van Nederland op de baan in de duinen. Totdat duidelijk is of die wedstrijd ook daadwerkelijk terugkeert, treedt de 62-jarige Zandvoorter op woordvoerder.

"Op dit moment verkeren we in de laatste fase om het rond te krijgen. Het circuit heeft daarom alle hens aan dek nodig", vertelt Lammers aan Racingnews365 , net nadat hij geland is in Valencia voor een kartwedstrijd van zijn zoon René. "Ik ben daarom nu volgens de rolverdeling het aanspreekpunt voor de media. Er gaat veel tijd zitten in interviews, terwijl Bernhard van Oranje en Robert van Overdijk als circuitdirecteur hun tijd veel beter kunnen gebruiken. Mocht het event rondkomen, dan hoop ik nog meer nuttige bijdragen te leveren vanuit een stukje ervaring." Afgelopen dinsdag werd al bekend dat de Nederlandse overheid geen financiële steun zal verlenen om de Grand Prix binnen te halen, ondanks een verzoek hiertoe vanuit Circuit Zandvoort. Volgens de oud-F1-coureur en winnaar van de 24 uur van Le Mans is die deur echter nog niet helemaal dicht: "Ik denk dat de overheid nog wat meer informatie nodig heeft om wellicht toch wat meer te doen. Wellicht financieel, maar helpen met kostenbesparingen zou natuurlijk ook geweldig zijn." Circuit Zandvoort heeft tot eind maart om een compleet plan bij Formula One Management in te dienen. Lammers: "Verwacht niet dat er 31 maart om één minuut voor middernacht uitsluitsel is, maar natuurlijk willen we zo snel mogelijk duidelijkheid. De verwarring die er nu constant is rondom waar de Nederlandse Grand Prix gehouden kan worden, maakt al het werk niet gemakkelijker. Daarom ga ik nu ook de woordvoering richting de media doen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"