Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll dwarsboomt testdag van Robert Kubica

De Formule 1 test van Robert Kubica voor het team van Williams staat op losse schroeven. Reden hiervoor is de familie Stroll niet wil dat de Pool mag testen voor het team.

Robert Kubica is een van de drie kandidaten die op de shortlist van Williams staan voor een contract voor 2018. De Pool werkt al jaren aan zijn comeback en Williams wilde hem laten testen in een 2014 auto. De bedoeling was dat Kubica tegelijk met Stroll zou testen in de Williams daags na de GP van Japan. De familie Stroll vindt dit echter geen goed idee en daarom gaat het feest niet door. Dit meldt Mark Hugher van Motorsport Magazine.

Vader Stroll zou niet willen dat Kubica gelijktijdig in actie zou komen met zijn zoon. Reden daarvoor is dat het team anders perfect de prestaties van zijn zoon kan vergelijken met die van Kubica. De miljardair betaalt de privé test en kan daardoor bepalen wie er mag testen en niet. De twee bolides uit 2014 zijn nu direct verscheept naar Amerika. Daar gaat Lance Stroll voorafgaand aan de GP van Amerika testen. Williams wil Kubica nu laten testen in de 2014 bolide in Europa. De Pool moet zijn test wel zelf betalen en zoekt de benodigde sponsoring daarvoor.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"