© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Lance Stroll dwarsboomt testdag van Robert Kubica

26 sep. 2017 18:21 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 test van Robert Kubica voor het team van Williams staat op losse schroeven. Reden hiervoor is de familie Stroll niet wil dat de Pool mag testen voor het team.

Familie Stroll wil niet dat Kubica testdag krijgt bij Williams

Robert Kubica is een van de drie kandidaten die op de shortlist van Williams staan voor een contract voor 2018. De Pool werkt al jaren aan zijn comeback en Williams wilde hem laten testen in een 2014 auto.

De bedoeling was dat Kubica tegelijk met Stroll zou testen in de Williams daags na de GP van Japan. De familie Stroll vindt dit echter geen goed idee en daarom gaat het feest niet door. Dit meldt Mark Hugher van Motorsport Magazine.

Vader Stroll zou niet willen dat Kubica gelijktijdig in actie zou komen met zijn zoon. Reden daarvoor is dat het team anders perfect de prestaties van zijn zoon kan vergelijken met die van Kubica. De miljardair betaalt de privé test en kan daardoor bepalen wie er mag testen en niet. De twee bolides uit 2014 zijn nu direct verscheept naar Amerika. Daar gaat Lance Stroll voorafgaand aan de GP van Amerika testen.

Williams wil Kubica nu laten testen in de 2014 bolide in Europa. De Pool moet zijn test wel zelf betalen en zoekt de benodigde sponsoring daarvoor. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

Om te reageren op dit artikel moet je ingelogd zijn.
Een account is gratis. Bekijk alle voordelen van een account hier.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen