© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Lance Stroll en Williams zijn de weg compleet kwijt

13 mei 2018 13:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Het ooit zo dominante F1-team van Williams is afgegleden naar de laatste posities binnen de Formule 1. In Spanje is het team met afstand het slechtste team.

Dramatische kwalificatie Stroll en Williams

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje verliep voor Williams eigenlijk zoals al het hele weekend verliep: dramatisch. Lance Stroll parkeerde voor de derde keer dit weekend zijn bolide in de grindbak en kwam niet verder dan de negentiende tijd. Teamgenoot Sergey Sirotkin maakte geen fouten, maar meer dan een achttiende positie zat er niet in. 

Stroll erkent dat de spin tijdens de kwalificatie zijn eigen fout was. "Ik was bezig aan een veel betere ronde, maar ik verloor de auto compleet toen ik tot het uiterste ging."

"Ik ga mezelf niet straffen, want dit was het maximale vandaag. De ronde was okay, maar niet goed genoeg om door te gaan naar Q2. We zagen in Baku een verbetering, maar dit weekend zijn we weer terug op aarde."

"Het is iets waaraan we moeten werken en hopelijk verbeteren we onszelf op korte termijn. Duidelijk is dat dit circuit onze auto niet ligt."

Technisch directeur Paddy Lowe geeft aan dat een oplossing op korte termijn nog niet voor handen is.

"We hebben slecht werk geleverd en moeten onszelf verbeteren. We werken erg hard op de fabriek om onze problemen te doorgronden, maar we moeten dit nog terugvertalen naar de baan."

"Er komen nog veel meer upgrades aan en de upgrades die we hier bij hadden waren nooit bedoelt als oplossing voor onze structurele problemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen