Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Ik ben nu een compleet andere rijder'

Lance Stroll staat aan de vooravond van zijn tweede jaar in de Formule 1. Nog steeds wordt hij gezien als het rijkeluiszoontje dat vooral in de Formule 1 is beland dankzij de goedgevulde portemonnee van zijn vader.

Ondanks een wisselvallige start waarbij Stroll regelmatig bij diverse incidenten was betrokken, kwam hij gaandeweg het seizoen steeds beter in zijn ritme. Uitgerekend voor zijn thuispubliek pakte hij zijn allereerste WK-punten terwijl hij tijdens de GP van Azerbeidzjan zijn allereerste podiumplek pakte. De wisselvalligheid was echter enorm bij de jonge Canadees. Ook Stroll erkent tegenover F1.com dat hij een leerzaam seizoen achter de rug heeft en dat hij zich daardoor gesterkt voelt voor zijn tweede jaar in de Formule 1. "Ik denk dat ik in de loop van het vorige seizoen enorm ben veranderd als coureur. Ik heb enorm veel geleerd en daarnaast heeft het racen tegen de beste Formule 1 coureurs van de wereld mij veel ervaring opgeleverd."

Stroll geeft toe dat het ook wel een enerverende achtbaan is geweest. "Je ondergaat zoveel verschillende emoties. Zo heb ik de nodige tegenslagen gehad maar stond ik ook op het podium en zelfs op de eerste startrij." "Ook het rondreizen over de hele wereld en het steeds weer op een andere circuit racen tegen de beste coureurs van de wereld heeft van mij een compleet andere rijder gemaakt. Ik heb echt veel geleerd en mij meer dan ooit moeten leren aanpassen omdat er gewoon heel veel bij de Formule 1 komt kijken." "Om een raceweekend met een goed resultaat af te sluiten, moet echt alles perfect verlopen. Ik heb wat dat betreft echt het gevoel dat ik nu een compleet andere coureur ben dan toen in Melbourne in 2017."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'