© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Lance Stroll: 'Ik ben nu een compleet andere rijder'

28 jan. 2018 09:45 Wanda Bisschop 1 reacties
Lance Stroll staat aan de vooravond van zijn tweede jaar in de Formule 1. Nog steeds wordt hij gezien als het rijkeluiszoontje dat vooral in de Formule 1 is beland dankzij de goedgevulde portemonnee van zijn vader.

Lance Stroll heeft veel geleerd in 2017

Ondanks een wisselvallige start waarbij Stroll regelmatig bij diverse incidenten was betrokken, kwam hij gaandeweg het seizoen steeds beter in zijn ritme. Uitgerekend voor zijn thuispubliek pakte hij zijn allereerste WK-punten terwijl hij tijdens de GP van Azerbeidzjan zijn allereerste podiumplek pakte. De wisselvalligheid was echter enorm bij de jonge Canadees. 

Ook Stroll erkent tegenover F1.com dat hij een leerzaam seizoen achter de rug heeft en dat hij zich daardoor gesterkt voelt voor zijn tweede jaar in de Formule 1.

"Ik denk dat ik in de loop van het vorige seizoen enorm ben veranderd als coureur. Ik heb enorm veel geleerd en daarnaast heeft het racen tegen de beste Formule 1 coureurs van de wereld mij veel ervaring opgeleverd."

Stroll geeft toe dat het ook wel een enerverende achtbaan is geweest.

"Je ondergaat zoveel verschillende emoties. Zo heb ik de nodige tegenslagen gehad maar stond ik ook op het podium en zelfs op de eerste startrij."

"Ook het rondreizen over de hele wereld en het steeds weer op een andere circuit racen tegen de beste coureurs van de wereld heeft van mij een compleet andere rijder gemaakt. Ik heb echt veel geleerd en mij meer dan ooit moeten leren aanpassen omdat er gewoon heel veel bij de Formule 1 komt kijken."

"Om een raceweekend met een goed resultaat af te sluiten, moet echt alles perfect verlopen. Ik heb wat dat betreft echt het gevoel dat ik nu een compleet andere coureur ben dan toen in Melbourne in 2017."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen