Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Hamilton was zenuwachtig om naast mij te starten'

Lance Stroll wordt nog altijd gezien als het rijkeluiszoontje dat dankzij de goed gevulde portemonnee van paps een stoeltje in de Formule 1 heeft bemachtigd. Toch heeft de rookie al een podiumplaats gescoord en deed hij opnieuw van zich spreken tijdens het raceweekend in Italië.

De pas 18-jarige Canadees kreeg vanaf zijn debuut in de Formule 1 bakken vol kritiek over zich heen. Toch komt hij bovendrijven tijdens races onder lastige omstandigheden. Zo was daar zijn onverwachtse derde plaats tijdens de GP van Azerbeidzjan en verraste hij iedereen met een ijzersterke kwalificatie in Italië. Op het natte circuit van Monzo reed hij zich naar een knappe vierde tijd. Na afloop van de race liet Stroll dan ook weten erg genoten te hebben van zijn kwalificatie. "De kwalificatie was echt het hoogtepunt van het weekend. Om dat te doen onder zulke lastige omstandigheden waarbij het vooral op de rijder aankomt en minder op de auto, dat was echt heel speciaal."

Door de gridstraffen van zowel Verstappen als Ricciardo startte hij in de race echter vanaf P2. Daarmee nam hij het stokje van Verstappen over als jongste coureur ooit op de eerste startrij. Gebroederlijk stond hij dan ook naast drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op de eerste startrij. Volgens Stroll was het ook zeker voor Hamilton een aparte gewaarwording. "Ik had medelijden met Lewis. Hij was vast en zeker zenuwachtig om mij naast zich te hebben, een gast zonder ervaring!" "Lewis en ik kunnen het prima met elkaar vinden. Hij weet dat ik geen rare dingen doe en dat ik respect voor hem heb. Hij vertrouwde mij absoluut. Ik sprak hem nog vlak voor de race en hij maakte zich echt geen zorgen dat ik hem er in de eerste bocht uit ging knallen." Stroll eindigde uiteindelijk als zevende tijdens de GP van Italië.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"