© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Lance Stroll: 'Hamilton was zenuwachtig om naast mij te starten'

07 sep. 2017 09:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Lance Stroll wordt nog altijd gezien als het rijkeluiszoontje dat dankzij de goed gevulde portemonnee van paps een stoeltje in de Formule 1 heeft bemachtigd. Toch heeft de rookie al een podiumplaats gescoord en deed hij opnieuw van zich spreken tijdens het raceweekend in Italië.

Lance Stroll verrast vriend en vijand tijdens de GP van Italië

De pas 18-jarige Canadees kreeg vanaf zijn debuut in de Formule 1 bakken vol kritiek over zich heen. Toch komt hij bovendrijven tijdens races onder lastige omstandigheden. Zo was daar zijn onverwachtse derde plaats tijdens de GP van Azerbeidzjan en verraste hij iedereen met een ijzersterke kwalificatie in Italië.

Op het natte circuit van Monzo reed hij zich naar een knappe vierde tijd. Na afloop van de race liet Stroll dan ook weten erg genoten te hebben van zijn kwalificatie.

"De kwalificatie was echt het hoogtepunt van het weekend. Om dat te doen onder zulke lastige omstandigheden waarbij het vooral op de rijder aankomt en minder op de auto, dat was echt heel speciaal."

Door de gridstraffen van zowel Verstappen als Ricciardo startte hij in de race echter vanaf P2. Daarmee nam hij het stokje van Verstappen over als jongste coureur ooit op de eerste startrij. Gebroederlijk stond hij dan ook naast drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op de eerste startrij.

Volgens Stroll was het ook zeker voor Hamilton een aparte gewaarwording.

"Ik had medelijden met Lewis. Hij was vast en zeker zenuwachtig om mij naast zich te hebben, een gast zonder ervaring!"

"Lewis en ik kunnen het prima met elkaar vinden. Hij weet dat ik geen rare dingen doe en dat ik respect voor hem heb. Hij vertrouwde mij absoluut. Ik sprak hem nog vlak voor de race en hij maakte zich echt geen zorgen dat ik hem er in de eerste bocht uit ging knallen."

Stroll eindigde uiteindelijk als zevende tijdens de GP van Italië.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen