Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Ik weet nu wat het is om door het ijs te zakken'

Lance Stroll heeft zijn eerste jaar in de Formule 1 er op zitten. De pas 18-jarige Canadees kende aardig wat hoogte- en dieptepunten. Zelf noemt Stroll zijn eerste drie wedstrijden als het dieptepunt van het jaar.

Lance Stroll kende dit jaar een seizoen van uitersten. Al voordat hij een meter had gereden werd hij alom bekritiseerd omdat hij volgens velen te jong was en zijn stoeltje alleen maar te danken had aan zijn vermogende vader. Na de eerste drie wedstrijden werd dat niet echt beter. Stroll viel drie keer uit, twee keer door een crash. "Ik weet nu wat het is om door het ijs te zakken" , geeft Stroll dan ook ruiterlijk toe. "Maar dat is mij vaker overkomen in andere raceklassen en ik heb me altijd teruggevochten. "

"Ik wist dat ik ergens een moeilijke periode kreeg dit jaar en dat was al in het begin" , kijkt Stroll nuchter terug op zijn seizoen. Na die drie wedstrijden ging het echter beter met Stroll. Als hoogtepunt stond hij in Baku op het podium. Daarmee is hij de enige coureur, buiten de coureurs van Red Bull, Ferrari en Mercedes, die het podium wist te bereiken dit jaar. Al met al is Stroll dus wel tevreden met zijn debuutseizoen. "Ik ben de uitdaging aangegaan. Ik ben erg blij met de reis die ik gemaakt heb dit seizoen, ik heb er van genoten", aldus een tevreden Stroll.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"