Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Mijn kwalificaties moeten dit jaar beter'

Ondanks zijn nog jonge leeftijd weet Lance Stroll zelf maar al te goed waar zijn zwaktes liggen. De jonge Canadees drong in zijn debuutjaar maar mondjesmaat door tot de volgende kwalificatiesessie en wil daar in 2018 verandering in gaan aanbrengen.

Lance Stroll ziet de start van het nieuwe Formule 1 seizoen in ieder geval vol vertrouwen tegemoet. Vooral omdat in zijn ogen de FW41 een duidelijk verbetering is ten opzichte van de auto van vorig jaar. "De FW41 is echt een stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. Of de auto ook competitief is, dat weten we nog niet. De auto voelt wel een stuk stabieler aan en ook hebben we duidelijk meer grip. Ook is de wagen betrouwbaar en is mijn gevoel bij de wagen goed." Toch durft ook Stroll zich nog niet te wagen aan een voorspelling voor de openingsrace in Australië. "Het is vooral de vraag wie de grootste en beste stap heeft gezet. Daar komen we pas in Australië achter."

Stroll heeft voor zichzelf in ieder geval wel een duidelijk doel gesteld. Zijn kwalificaties moeten beter waardoor hij ook een beter begrip van de banden krijgt. "Vorig jaar waren de kwalificaties één van mijn zwakten. Dit kwam deels door de beperkte ervaring met de kwalificatieband in de trainingen maar ook was onze wagen niet altijd competitief in de kwalificatie. Hierdoor lagen we er vaak in Q1 al uit." "Daardoor kreeg ik niet de kans om mezelf te verbeteren als je maar twee runs doet in Q1. Als je vaker kunt trainen en dus ook de banden beter leert begrijpen dan word je ook beter in kwalificeren. In Melbourne is het plan om door te dringen tot Q3. We zullen zien of dat mogelijk is."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi