Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll over de Halo: 'In- en uitstappen is lastig, verder geen hinder'

Lance Stroll heeft vanochtend zijn eerste meters afgelegd met de FW41, de nieuwe Formule 1 auto van het team van Williams. Het betekende ook zijn eerste kennismaking met de Halo en dat viel hem eigenlijk best wel mee, op één ding na, het in- en uitstappen.

De testdag van Lance Stroll zit er inmiddels op want vanmiddag neemt zijn teamgenoot Sirotkin de honneurs waar voor Williams. Terwijl Sirotkin zich gereed maakte voor zijn debuut in de Formule 1 sprak Lance Stroll uitgebreid met de pers over zijn eerste ervaringen met de nieuwe auto en natuurlijk kwam ook de Halo aan bod. "We moeten natuurlijk nog heel wat kilometers maken met deze nieuwe auto om alles onder controle te krijgen maar de ochtend is in ieder geval goed verlopen. We hebben geen problemen gehad. Het enige wat we nog moeten, is gewoon meer rondjes rijden."

Net als voor de andere coureurs was het voor Stroll ook een eerste kennismaking met de Halo. Volgens hem valt het allemaal wel mee tijdens het rijden, maar zit het probleem vooral bij het in- en uitstappen uit de auto. "Als de Halo levens kan redden of ons kan beschermen tegen letsel dan is het een goede zaak. Het zicht met de Halo is geen probleem, ik heb de Halo niet eens echt opgemerkt. We hebben er natuurlijk op de simulator ook uitgebreid mee getest, voor mij is het dan ook gewoon een onderdeel op de auto." "Het enige wat wel lastig is met de Halo is het uitstappen. Ik moet als een soort van ninja eruit kruipen. Dat is echt anders dan vorig jaar. " Stroll stapt op woensdagochtend en donderdagmiddag opnieuw in de FW41.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'