Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Volgend jaar wordt het gemakkelijker'

Het Formule 1 seizoen van Lance Stroll was er één van uitersten. De jonge Canadees pakte vrij verrassend al tijdens de GP van Baku zijn eerste podiumplek maar liet het daarnaast ook regelmatig afweten.

Zijn oudere landgenoot en voormalig Formule 1 coureur Jacques Villeneuve riep hem zelfs al uit tot 'slechtste rookie ooit in de Formule 1' . In gesprek met Formula 1 erkent Stroll dat het begin van het seizoen hem tegenviel. "Tijdens de wintertesten had ik het al zwaar maar dat hadden we ook wel verwacht. Dat ik de eerste drie races uitviel, maakte het nog zwaarder. Het maakte niet uit of het door een mechanisch probleem was of dat het mijn eigen fout was, gewoon het feit dat ik de finish niet haalde in de eerste drie races was zwaar." Uitgerekend tijdens zijn thuiswedstrijd scoorde hij zijn eerste WK-punten van het seizoen met een knappe negende plek. In de race daarna verraste hij vervolgens vriend en vijand door zijn allereerste podiumplek te pakken. Hij werd weliswaar op de meet nog verslagen door Valtteri Bottas maar werd in een bijzondere GP van Azerbeidzjan knap derde.

Volgens Stroll was dit mede ook de verdienste van het team. "Ze bleven in mij geloven en zelf bleef ik ook naar het team luisteren. Uiteindelijk heeft het ons sterker gemaakt en hebben we een goed seizoen beleefd. Als ik terugkijk ben ik dan ook erg blij met hoe het is verlopen." In 2018 begint Stroll aan zijn tweede volledige jaar in de Formule 1. Velen zien daarin juist een moeilijkheid maar volgens Stroll wordt het juist gemakkelijker. "Volgend jaar kom ik voor de tweede keer op de verschillende circuits en dat is een groot voordeel. Ook helpt mij dat om beter te presteren tijdens de kwalificaties omdat ik dan voor de tweede keer op het circuit kom." "Natuurlijk is er nog volop ruimte voor verbetering maar dat komt vanzelf als ik meer ervaring en kennis opdoe."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"