Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'We hebben gegokt en verloren'

Lance Stroll heeft wederom een slechte kwalificatie afgeleverd. Net als in Oostenrijk start de jonge Canadees bijna achteraan in het veld. In Oostenrijk leverde het hem uiteindelijk één punt op in de race. In Engeland zal hij het kunstje moeten herhalen om voor de vierde keer op rij in de punten te eindigen.

Het waren lastige omstandigheden tijdens het eerste deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Engeland. Lichte regen zorgde ervoor dat de bandenkeuze cruciaal bleek. Sommigen coureurs kozen op het laatste moment nog voor de slicks , wat ze geen windeieren legden. Het ging ten koste van Lance Stroll, die op de intermediates bleef rijden. "We kwamen helaas net te kort om Q2 te halen. Het was een lastige sessie, sommigen probeerde het met slicks, sommigen met intermediates" , reageert Stroll tegenover de camera van Ziggo Sport na zijn uitschakeling.

Zelf koos Stroll ervoor om de gehele sessie de intermediates te gebruiken. Dat bleek achteraf de verkeerde keus, aangezien Fernando Alonso op slicks de snelste rondetijd liet noteren. Toch heeft Stroll geen spijt van zijn keuze. "We hebben ons gewoon aan het plan gehouden en dat heeft helaas slecht uitgepakt. Dat is racen, zo gaat dat nou eenmaal. Soms maak je een gok en pakt het goed uit en soms pakt het niet goed uit" , blijft Stroll nuchter. Conclusie is dat Stroll gegokt en verloren heeft en dus weer voor een inhaalrace staat. " Het was een lastige sessie en het pakte vandaag niet goed uit voor ons, daar moeten we het mee doen. We hebben gegokt en verloren" , besluit een teleurgestelde Lance Stroll.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'