Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Williams heeft nog een lange weg te gaan'

De Canadees Lance Stroll maakt dit jaar voor Williams zijn debuut in de Formule 1. Als rookie heeft hij duidelijk nog veel te leren maar ook het team zelf laat het regelmatig afweten. Hierdoor zijn de resultaten tot nu toe behoorlijk wisselvallig.

Williams staat momenteel vijfde in het WK maar kijkt wel tegen een achterstand van maar liefst 60 punten aan op Force India. Deels komt dit doordat Force India regelmatig een dubbele puntenfinish scoort terwijl Williams op bepaalde circuits drastisch tekort schoot. Ook Lance Stroll erkent tegenover Auto Bild dat Williams nog een lange weg heeft te gaan om haar doel te bereiken. "Onze grootste probleem is dat we niet constant genoeg presteren. Natuurlijk bespreken we dit met het team maar het is niet zo eenvoudig om dit op te lossen. Op sommige circuits werkt onze auto wel goed maar op andere circuits totaal niet." Opvallend is dat de Williams vooral slecht presteert op de circuits waar downforce doorslaggevend is. Stroll benadrukt dat het team hard werkt aan een oplossing. "We werken hier hard aan maar het is inderdaad niet ideaal. Soms komen we heel eenvoudig in Q3 en op andere circuits lukt het dan niet eens om Q2 te halen. We werken hard aan een oplossing hiervoor."

Stroll snoerde zijn critici de mond toen hij tijdens de GP van Azerbeidzjan als derde over de finish kwam. Over zijn eigen prestaties is hij dan ook wel tevreden maar benadrukt hij dat hij er nog lang niet is. "Tot nu toe gaat het best wel goed maar we hebben nog een lange weg te gaan. Ik bekijk het gewoon race voor race en dan zien we wel waar we eindigen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie