© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Lance Stroll: 'Williams heeft nog een lange weg te gaan'

16 aug. 2017 06:50 Wanda Bisschop 0 reacties
De Canadees Lance Stroll maakt dit jaar voor Williams zijn debuut in de Formule 1. Als rookie heeft hij duidelijk nog veel te leren maar ook het team zelf laat het regelmatig afweten. Hierdoor zijn de resultaten tot nu toe behoorlijk wisselvallig.

Stroll erkent dat Williams zich nog niet kan meten met Force India

Williams staat momenteel vijfde in het WK maar kijkt wel tegen een achterstand van maar liefst 60 punten aan op Force India. Deels komt dit doordat Force India regelmatig een dubbele puntenfinish scoort terwijl Williams op bepaalde circuits drastisch tekort schoot.

Ook Lance Stroll erkent tegenover Auto Bild dat Williams nog een lange weg heeft te gaan om haar doel te bereiken.

"Onze grootste probleem is dat we niet constant genoeg presteren. Natuurlijk bespreken we dit met het team maar het is niet zo eenvoudig om dit op te lossen. Op sommige circuits werkt onze auto wel goed maar op andere circuits totaal niet."

Opvallend is dat de Williams vooral slecht presteert op de circuits waar downforce doorslaggevend is. Stroll benadrukt dat het team hard werkt aan een oplossing.

"We werken hier hard aan maar het is inderdaad niet ideaal. Soms komen we heel eenvoudig in Q3 en op andere circuits lukt het dan niet eens om Q2 te halen. We werken hard aan een oplossing hiervoor."

© Williams F1

Stroll snoerde zijn critici de mond toen hij tijdens de GP van Azerbeidzjan als derde over de finish kwam. Over zijn eigen prestaties is hij dan ook wel tevreden maar benadrukt hij dat hij er nog lang niet is.

"Tot nu toe gaat het best wel goed maar we hebben nog een lange weg te gaan. Ik bekijk het gewoon race voor race en dan zien we wel waar we eindigen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen