Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll: 'Williams momenteel slechtste Formule 1-team'

Na twee Grand Prixs in 2018 is Williams verworden tot het lelijke eendje van de grid. Geen punten, maar één keer Q1 doorgekomen en nog geen een keer doorgedrongen tot Q3. Wat Lance Stroll betreft is het duidelijk: Williams is het langzaamste team van de Formule 1.

Lance Stroll is bezig met zijn tweede seizoen in de Formule 1 bij Williams. Naast hem is Sergey Sirotkin de tweede coureur, die begonnen is aan zijn eerste seizoen. Het onervaren rijdersduo heeft het bepaald niet makkelijk. De FW41 die Stroll en Sirotkin tot hun beschikking hebben is immers gewoonweg te langzaam. Alle teams hebben punten, behalve Williams. Stroll en Sirotkin eindigden zelfs als laatsten bij de Grand Prix van Bahrein. Het team verkeert in een crisis, zo concludeert Stroll tegenover Journal de Montreal : "Wij zijn gewoon het langzaamste."

De Canadees geeft aan niet eens ontevreden te zijn met zijn eigen optreden in Bahrein, maar Stroll hoopte wel op een beter resultaat: "Natuurlijk was het beoogde doel hoger. We moeten hard aan de slag om ons te verbeteren, maar ik heb vertrouwen dat we met een goede (door)ontwikkeling van de auto veel betere resultaten kunnen halen."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'