Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lance Stroll zet zichzelf compleet voor schut

Lance Stroll maakte zichzelf vandaag niet populair bij Felipe Massa. De jonge Canadees liet weten dat hij in 2017 nauwelijks iets gehad heeft aan zijn toenmalige teamgenoot. Stroll en Massa waren teamgenoten bij het Formule 1 team van Williams in het afgelopen seizoen.

Bij het F1-team van Williams was er eind 2016 even paniek. Valtteri Bottas ging naar Mercedes en de 18-jarige Lance Stroll had een ervaren teamgenoot nodig. Felipe Massa, kampioen kort-pensioen, werd opgetrommeld. De Braziliaan vervulde een zeer belangrijke rol binnen het team, maar Lance Stroll deelt die mening niet. " Ik denk niet dat ik enige begeleiding van hem heb gehad vorig jaar. Hij was voor mij een teamgenoot zoals alle anderen. Ik was druk bezig om zo hard mogelijk te rijden en hij ook. Dat was alles, er was niets meer dan dat", liet Stroll aan Autosport weten.

De jonge Canadees begrijpt totaal niet waarom mensen denken dat Massa een belangrijke rol voor hem vervulde. Binnen de Formule 1 wereld krijgt Stroll met zijn opmerkingen de lachers op zijn hand. Massa moest vorig seizoen het team van Williams op sleeptouw nemen, terwijl Lance tussen de races door nog extra testdagen afwerkte om sneller ervaring op te doen. " Ik begrijp niet waarom mensen denken dat Massa een mentor of coach voor me was. Dat was hij niet. Ik deed mijn werk en hij het zijne. Degene die dat het beste voor elkaar had was het snelste." " Ongeacht of mijn teamgenoot nu iemand is met 15 jaar ervaring, of iemand met één jaar ervaring, mijn aanpak blijft hetzelfde." Gelukkig spraken de cijfers voor zich en los van een geluksmoment in Baku werd Stroll compleet om zijn oren gereden door Massa. Zeker tijdens de kwalificaties was het gat vaak ontluisterend groot. Het broekie werd met liefst 17-2 verslagen door zijn 'mentor' die eind 2017 zijn carrière afsloot met een indrukwekkend aantal van 272 Grand Prix's.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'