Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lando Norris: 'Ik ben al bijna zo goed als Fernando Alonso'

Lando Norris is na het vertrek van Jenson Button de officiële reserverijder van het team van McLaren. De jongeling werd afgelopen seizoen kampioen in de Formule 3 en is volgens eigen zeggen klaar voor zijn debuut in de Formule 1.

De Formule 3 kampioen mocht in het afgelopen seizoen al proeven aan de Formule 1 want McLaren liet hem zowel tijdens de testdagen in Hongarije als in Abu Dhabi in actie komen. Aan Crash.net laat Norris weten dat hij met een positief gevoel terugkijkt op zijn eerste ervaringen met de Formule 1. "Ik heb vooral erg genoten van de test in Hongarije. Voor mij was het de eerste keer dat ik in een Formule 1 auto reed. Het is natuurlijk een grote stap vanuit de Formule 3, dus ik moest inderdaad wel even wennen. Maar de adrenaline en de kick die je krijgt van het rijden in een Formule 1 auto is fantastisch. Ik heb er enorm van genoten."

In 2018 komt Norris uit in het Formule 2 kampioenschap en zal hij simulatorwerkzaamheden verrichten voor McLaren. Vooralsnog is het niet de bedoeling dat hij een vrije training voor zijn rekening gaat nemen. Mocht er onverhoopt iets zijn met Alonso of Vandoorne dan hoeft McLaren zich in ieder geval geen zorgen te maken. "Natuurlijk is het lastig om te zeggen waar ik sta na slechts twee testdagen maar op beide dagen ging het erg goed. Ik deed wat ik moest doen en dat heeft me voldoende zelfvertrouwen gegeven om te weten dat ik er klaar voor ben. Ik ben dan misschien niet direct zo goed als Fernando maar het scheelt niet veel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"