Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lando Norris: 'Ik genoot van ieder rondje'

Lando Norris reed tijdens de eerste mid-season test voor McLaren het ging hem naar eigen zeggen goed af, maar Norris vond dat hij nog beter kon.

Lando Norris is als McLaren-junior in 2018 actief in de Formule 2, maar mag tijdens verschillende testgelegenheden uitkomen voor het team van McLaren. Dat ging hem tijdens de eerste mid-season test in Barcelona goed af, al vond de Brit het contrast met de Formule 2 heel erg groot. Norris reed beide dagen op het circuit in Barcelona en vond het twee 'mooie dagen' in de MCL33. Zijn beste tijd was zelfs sneller dan de Q2-tijd van Stoffel Vandoorne, terwijl beide coureurs op de softs reden.

In de 156 ronden die Norris aflegde heeft hij veel geleerd. "Ik heb van ieder rondje genoten en geleerd. We hebben goede vooruitgang geboekt en zijn zelfs op de derde plek geëindigd." Het duurde wel even voordat Norris zich helemaal vertrouwd voelde met de auto: "Het kostte wat tijd om gewend te raken aan het verschil met de Formule 2." "De auto laat zich echter vrij makkelijk besturen. Dat geeft me het vertrouwen om lekker gas te geven, al heb ik geen enkel moment echt op de toppen van mijn kunnen gereden.'

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'