Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lando Norris: 'Mijn Formule 1 debuut hangt af van Fernando Alonso'

Fernando Alonso mag dan inmiddels in de nadagen van zijn Formule 1 carrière zijn aanbeland. Aan stoppen denkt de 36-jarige Spanjaard in ieder geval nog niet. Sterker nog, hij ziet nog steeds kansen om zijn derde wereldtitel te pakken en dat betekent dat talent Lando Norris weleens de 'dupe' van de dadendrang van Alonso kan worden.

Lando Norris maakt sinds februari 2017 deel uit van het opleidingsprogramma van McLaren en heeft inmiddels al even aan de Formule 1 mogen proeven. Dit seizoen rijdt hij in de Formule 2 klasse en is hij daarnaast de reserverijder van McLaren voor het geval er iets gebeurt met Alonso of Vandoorne. Vooralsnog lijkt een stoeltje bij McLaren in de Formule 1 lastig te worden. Het team is zeer tevreden over haar huidige rijdersduo en zal dan ook niet snel op zoek gaan naar een andere coureur. Tenzij natuurlijk Alonso aan het eind van dit seizoen besluit om zijn Formule 1 loopbaan vaarwel te zeggen en zich te richten op zijn andere avonturen. Een scenario dat in ieder geval ruimte biedt voor het Formule 1 debuut van Lando Norris. De jongeling geeft dit zelf dan ook direct toe maar houdt wel een slag om de arm.

"Ik weet niet precies wat er bij McLaren speelt maar ja, ik denk dat ik inderdaad moet afwachten wat Fernando gaat doen. Het team is volgens mij erg tevreden over Stoffel en hij kan natuurlijk nog enorm groeien. Dat maakt het allemaal wel wat lastig voor mij." Norris focust zich voorlopig op zijn taken bij McLaren en zijn races in de Formule 2 maar geeft tevens toe dat hij zijn opties voor de toekomst openhoudt. "Mijn doel is rijden voor McLaren maar als dat niet kan, dan ga ik inderdaad verder kijken. Als het slechts één jaar is dat ik moet wachten, dan is dat geen probleem. Dan blijf ik bij McLaren. Als er in de komende drie jaar geen stoeltje vrijkomt, dan ga ik op zoek naar een andere team."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'