Lando Norris niet bezig met stoeltje bij Toro Rosso

07 jun. 2018 08:58 Rik Alkema 0 reacties
Lando Norris is een van de meest besproken coureurs van de afgelopen dagen. Toro Rosso zou hem naar verluid graag als vervanger van Brendon Hartley in de auto willen zetten, maar daar stak McLaren een stokje voor. De jonge Britse coureur is naar eigen zeggen totaal niet bezig met een stoeltje bij Toro Rosso en focust zich op de Formule 2.

Lando Norris focust zich op F2-kampioenschap

Lando Norris is voorlopig nog niet bezig met een stoeltje in de Formule 1. De Formule 2-coureur heeft een aanbod van Toro Rosso gehad om Brendon Hartley op te volgen, maar dat laat de jonge Brit koud.

Norris is onderdeel van het McLaren talentenprogramma en McLaren laat hem daarom niet vertrekken naar de concurrent. Ook Norris is echter niet onder de indruk van het aanbod van Toro Rosso.

"Ik ben en blijf onderdeel van het McLaren talentenprogramma en focus mij nu volledig op de Formule 2", was zijn korte antwoord op vragen over het aanbod van Toro Rosso.

Momenteel staat Norris bovenaan in het klassement met 27 punten voorsprong.

McLaren heeft Norris zelf hard nodig in de toekomst. Fernando Alonso heeft een aflopend contract en nog steeds niet besloten of hij volgend jaar ook in de Formule 1 rijdt. Daarnaast vallen de prestaties van Stoffel Vandoorne tegen, waardoor McLaren binnenkort waarschijnlijk nog wel een goede coureur kan gebruiken.

Het team reageerde zelf overigens erg gevat op de 'Toro Rosso-deal'. Een woordvoerder zei tegenover de aanwezige pers: "We snappen dat de concurrenten onze coureurs benaderen. We vinden ze zelf uiteraard net zo getalenteerd als onze concurrenten dat vinden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen