Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lando Norris: 'Vergelijking met Hamilton is onzin'

Van McLaren-protegé Lando Norris wordt veel verwacht. De 18-jarige Brit wordt vaak vergeleken met een andere zeer succesvolle Brit: Lewis Hamilton. Die vergelijking vindt Norris echter niet terecht. Hij wil eerst zichzelf bewijzen, alvorens hij vergeleken wordt met Hamilton.

Lando Norris staat aan de vooravond van het begin van zijn Formule 1-carrière. Vorig jaar won hij het Europese Formule 3-kampioenschap en het lijkt een kwestie van tijd voordat hij doorstroomt naar de Formule 1. Net als Lewis Hamilton in zijn jongere jaren komt hij dit seizoen uit in de Formule 2. Mocht hij ook daar het kampioenschap pakken, dan lijkt zijn carrière sterk op die van Lewis Hamilton. Van een vergelijking wil Norris echter niets weten: "Ik probeer mij niets aan te trekken van mensen die mij vergelijken met Lewis." "Het geeft me wel motivatie, omdat hij hetzelfde pad heeft gevolgd. Maar daarnaast is de vergelijking onzinnig."

Norris heeft nog geen grote toekomstplannen. De Brit gaat zich opmaken voor de Formule 2 en weet daarna nog niet wat de toekomst hem brengt. "Ik probeer me volledig te focussen op wat ik nu doe. Ik wil met dit team in de Formule 2 het hoogst haalbare bereiken, iedereen goed leren kennen en alles proberen te winnen." "Ik focus me op wat ik nu doe en probeer alles te winnen. Meer eigenlijk niet" , besluit een nuchtere Lando Norris.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"