Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Lando Norris vervangt Fernando Alonso bij McLaren'

McLaren-talent Lando Norris lijkt op weg te zijn naar een Formule 1-contract bij het team van McLaren. De jonge Brit presteerde de afgelopen seizoenen indrukwekkend in de diverse raceklassen en gaat momenteel aan de leiding van het F2-kampioenschap.

De geruchten omtrent Lando Norris zijn Formule 1-debuut nemen dezer dagen een vlucht. De pas 18-jarige Brit staat bij McLaren onder contract, maar staat ook in de belangstelling van Red Bull en Mercedes. Norris won zo'n beetje alles wat hij kon winnen de afgelopen jaren op dominante wijze. Dit seizoen maakt hij zijn debuut in de F2-klasse, waar hij na het eerste weekend aan de leiding gaat. Volgend jaar moet de stapt naar de F1 volgen. Volgens het Spaanse Diario Gol wordt Lando Norris binnen McLaren de opvolger van niemand minder dan Fernando Alonso. De Spanjaard, aan het einde van dit seizoen 37, zou plaats maken voor het jonge talent en gaan voor een laatste kans buiten het team.

Reden voor het vertrek van Alonso zou de frustratie zijn dat McLaren hem ook dit jaar geen winnende auto kan geven. Ondanks de torenhoge verwachtingen en grote woorden, rijdt het team nog altijd in de middenmoot op een straatlengte achterstand van de top drie. Volgens het Spaanse medium hoopt Alonso op een laatste kans bij Ferrari of Mercedes. Dat er bij McLaren iets gaat veranderen in 2019 is wel duidelijk. Eerder liet Nederlander Nyck de Vries al weten dat of hij of Norris een F1-contract krijgt. De prestaties dit seizoen in de F2-klasse zouden de doorslag geven. Veel kansen worden De Vries niet toegedicht, aangezien Norris de protegé van McLaren is en gezien wordt als de nieuwe Lewis Hamilton.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"