Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lando Norris vindt lelijke Halo 'slecht' voor de sport

De Halo cockpitbescherming doet ook zijn intrede in de Formule 2 waar Lando Norris dit seizoen in actie komt. De talentvolle McLaren-junior baalt van de introductie van de Halo en hoopt op een andere oplossing.

De Halo is al sinds de eerste presentaties erg omstreden. Veel coureurs en fans vinden de cockpitbescherming een doorn in het oog. Zo ook Lando Norris. De jongeling maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 2 en wordt daar geconfronteerd met de Halo. " Hopelijk ben ik snel gewend aan de Halo. In de LMP2 reed ik met een dak boven mijn hoofd, maar dat wende snel. Het is natuurlijk weer een andere situatie met de Halo." " Sommige coureurs hebben er al mee gereden, maar in de Formule 2 en Formule 3 zijn er dat nog niet veel. Ik weet dat George Russell er mee getest heeft voor Mercedes. Hopelijk brengt het niet al teveel problemen met zich mee."

" Ik denk niet dat het een groot probleem was qua zich van links naar rechts, maar in bochten zoals Eau Rouge of bocht vier in Boedapest, daar klaagden de coureurs over verminderd zicht." " Als er in Eau Rouge een gele vlag hangt op de top, dan is het niet makkelijk om deze te zien. Je ziet hem pas als je er bijna bent. Desondanks verwacht ik niet dat dit een groot probleem wordt voor me." " We moeten er nu eenmaal mee leveren leven." Hoe Norris over de Halo denkt? " Het is slecht", liet hij aan crash.net weten.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi