Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lange runs RB14 beter dan korte volgens Ricciardo

Daniel Ricciardo miste als enige in de tweede vrije training een kwalificatiesimulatie. De Australiër is desondanks tevreden over de dag en blij dat er meer competitie aan kop van het veld is.

Ricciardo's snelste ronde was een 1.24.721, goed voor een achterstand van bijna acht tienden op de snelste tijd van Lewis Hamilton. De teamgenoot van Verstappen reed echter geen kwalificatiesimulatie. De Australiër was bezig met zijn snelle ronde toen er een rode vlag-situatie ontstond. Ricciardo laat via het officiële kanaal van Red Bull weten dat hij niet honderd procent tevreden was met zijn run. "De auto was oké vandaag, maar ik ben meer te spreken over de lange runs dan de korte. Mijn kwalificatiesimulatie werd gestopt door de rode vlag, maar om eerlijk te zijn had ik na negen bochten al ontevreden gedachten over de balans van de RB14. Dat rondje was sneller geweest dan mijn beste tijd, maar was echt niet snel genoeg voor P1."

De Red Bull-coureur wil zijn set-up nog verder verbeteren, maar de kans is groot dat we morgen een dag met volop regen krijgen. "We hebben nog wel wat werk te doen, maar in zijn totaliteit was dit geen slechte dag. Ik heb een goed gevoel van de auto en ik denk dat het morgen gaat regenen dus we weten niet hoe relevant vandaag gaat zijn." Volgens Ricciardo is het positief dat het veld dichter bij elkaar lijkt te liggen. Mercedes, Ferrari en Red Bull gaven elkaar weinig toe. Ook het middenveld zit er iets dichter bij dan een jaar geleden. "Het veld ligt dicht bij elkaar als je de tijden bekijkt. Ik hoop dat dat een goede afspiegeling is van de realiteit. Het is geweldig als de top drie en zelfs Haas dicht bij elkaar kunnen blijven. Dat is in mijn ogen een mooi begin van het Formule 1-seizoen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"