Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Larson krabbelt terug na uitspraken over Verstappen

McLaren wil op korte termijn een F1-test organiseren met de populaire NASCAR-coureur Kyle Larson. De Amerikaan gaf afgelopen zomer aan dat hij in een F1-auto binnen de kortste keren sneller zou zijn dan Max Verstappen en kijkt dan ook erg uit naar een eerste kennismaking. Wel krabbelt hij een beetje terug.

Kyle Larson Indianapolis 500 Qualifying By Chris Owens Large Image Without Watermark m104626
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penske Entertainment / IndyCar

Kyle Larson, een van de grootste NASCAR-coureurs van de laatste jaren, baarde deze zomer opzien door te stellen dat hij in een Formule 1-auto mee zou kunnen met Max Verstappen. De Amerikaan was verder van mening dat zijn Nederlandse 'collega' er in de NASCAR juist niet aan te pas zou komen. Waar Verstappen die uitdaging voorlopig links laat liggen, lijkt Larson wél binnen de kortste keren in een F1-auto te stappen. McLaren denkt na over een dergelijke test en daar heeft Larson zeker wel oren naar.

"Ik zou het graag doen en het lijkt dat er in de toekomst iets aan zit te komen", zo reageert Larson bij Harvicks Happy Hour, de podcast van NASCAR-legende Kevin Harvick. "Ik denk dat het dit jaar een optie was, maar ik heb gewoon zo'n druk schema. Het is iets dat ik waarschijnlijk een jaar van tevoren moet plannen."

"Ik zou het wel willen, maar eerlijk gezegd zou ik het liever doen tijdens zo'n grote open test zoals in Abu Dhabi. Dus wanneer er ook andere coureurs op de baan zijn. Al weet ik eerlijk gezegd niet of ik dat wel mag, vanwege de superlicentie en of je die moet hebben." McLaren organiseerde in 2019 al eerder een test met een NASCAR-coureur. Destijds stapte Jimmie Johnson in een F1-bolide, terwijl Fernando Alonso in een NASCAR-auto rond reed.

Een zelfde soort test ziet Larson minder zitten: "Er is niet echt een maatstaf. Je hebt geen idee waar je staat ten opzichte van anderen. Het zou leuk zijn om dat met Oscar (Piastri) of Lando (Norris) of wie dan ook te doen, maar ik zou graag met 19 andere auto's meedoen en echt zien waar je staat qua snelheid." 

Waar Larson van de zomer nog zei dat hij Max Verstappen makkelijk kon hebben in een F1-auto, is de Amerikaan dit keer wat voorzichtiger. Lachend vertelt Larson dat hij in ieder geval niet laatste wil worden: "Ik denk natuurlijk niet dat ik de beste zou zijn, maar ik hoop wel dat ik niet laatste word. Ik denk dat het zou laten zien hoe goed en uniek wij Amerikaanse ovalracers zijn. En als ik erg slecht ben, dan laat het misschien wel zien hoe slecht we hier zijn!"

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
VCARB Onthulling Lawson plaatst vertrek Ricciardo in nieuw daglicht