Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lastige race voor De Vries, Renault-pupil Hubert wint in F2

Na de zegetocht van zaterdagmiddag heeft Nyck de Vries in de Formule 2-sprintrace op het Circuit Paul Ricard genoegen moeten nemen met een teleurstellende tiende plaats. De 24-jarige coureur uit Sneek kon daardoor geen punten bijschrijven in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd werd gewonnen door Renault-junior Anthoine Hubert.

Veel beter kon de zaterdag niet verlopen voor De Vries: de Nederlander greep bij de start de koppositie, ging voor het merendeel van de race aan de leiding en scoorde en passant in de slotronde nog twee extra punten vanwege het rijden van de snelste raceronde. Kampioenschapsleider Nicholas Latifi kende een lastige middag, waardoor De Vries een dubbelslag kon slaan en de leiding in de tussenstand overnam. Waar het op zaterdag zo voortvarend ging, daar leverde de zondagrace hoofdbrekens op. Gestart vanaf de achtste positie - want, omgekeerde grid - kon De Vries zijn briljante jump van de hoofdrace niet herhalen, toen de lichten doofden. In de openingsfase kon de ART-coureur zich desalniettemin zoetjesaan een weg naar voren banen. Verder dan P7 wist De Vries echter nimmer te reiken. In de slotfase van de wedstrijd leek de Nederlander zijn aloude bandenprobleem te hebben: het achteropkomende trio Louis Deletraz, Callum Ilott en Nobuharu Matsushita kwam langs gezeild, waardoor de kampioenschapsleider genoegen moest nemen met P10. Rivaal Latifi scoorde wel punten, de Canadees kwam echter slechts als zesde over de finish waardoor de schade voor wat betreft De Vries beperkt blijft. Latifi liep vier puntjes in op de Nederlander. De racewinst ging zoals gezegd naar Hubert, die aanvankelijk de zevenmijlslaarzen onder leek te hebben gebonden. Nadat Jack Aitken het gat naar de koploper had dichtgereden leek er een aanval op de leiding te volgen, maar deze werd eenvoudig gepareerd door de regerend GP3-kampioen. Hubert kon naderhand controleren - Juan Manuel Correa en Guan Yu Zhou passeerden Aitken, die duidelijk teveel van zijn banden had gevraagd in een poging Hubert aan te vallen. De Amerikaan en de Chinees completeerden het podium, Aitken werd vierde voor Sergio Sette Camara. In de strijd om het kampioenschap heeft De Vries nog altijd 121 punten, waar Latifi over een totaal van 109 stuks beschikt. Het tweetal heeft een gezonde buffer ten opzichte van nummer drie Aitken, die na vijf raceweekends 85 punten heeft verzameld. Het F2-kampioenschap vervolgt over een week, wanneer er twee wedstrijden worden gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.