Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Latifi blij na Renault-test in Hongarije

Nicholas Latifi kreeg van Renault de kans om de R.S.17 van het team te testen op de Hungaroring. Het jonge talent kende een prima dag, maar werd wel gehinderd door wat technische problemen. Uiteindelijk werden er 54 ronden afgelegd, met een snelste tijd van 1.20,3.

Na afloop was Latifi erg blij en dankbaar. " Het is zo cool om in een 2017 auto te mogen testen, zelfs als de temperaturen zo hoog oplopen als vanmiddag. Nadat ik de Pirelli bandentest op Barcelona had gedaan keek ik al uit naar deze dag." " De auto voelde geweldig aan en ik hoop dat ik alle gewenste feedback heb gegeven aan het team. Het team heeft fantastisch werk geleverd door de motor tijdens de testdag nog te wisselen."

Voor Renault waren er meer motorproblemen, want ook de motor van Max Verstappen werd gewisseld. Het zoveelste bewijs dat de Franse motorleverancier de betrouwbaarheidsproblemen nog altijd niet opgelost heeft. " Het was erg jammer dat we minder kilometers af konden leggen hierdoor, zeker omdat ik nu geen kwalificatieruns kon doen op de ultrasoft banden. Al met al was het een erg positieve dag."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"