Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Latifi onderneemt actie na doodsbedreigingen door crash GP Abu Dhabi

Nicholas Latifi begint een partnerschap met Cybersmile Foundation, een bedrijf wat zorgt voor een veiligere digitale omgeving. De Williams-coureur doet dit om zijn eigen negatieve ervaringen na de GP van Abu Dhabi om te zetten in iets positiefs.

Onbedoeld gaf Nicholas Latifi de Grand Prix van Abu Dhabi een ongekende wending. In de slotfase van de race crashte de coureur, waardoor het veld bij elkaar kwam en uiteindelijk het wereldkampioenschap werd bepaald tijdens een 'sprintrace' van één ronde. Max Verstappen was de winnaar, Lewis Hamilton verloor het kampioenschap. Na afloop van de race werd Latifi online lastig gevallen door grote groepen boze 'fans' van de Formule 1. De Williams-coureur ontving bedreigingen, haatberichten en enorm veel negatieve reacties. De Canadees moest zelfs beveiliging inhuren na meerdere doodsbedreigingen te hebben ontvangen. Na deze eigen ervaringen besloot hij om actie te ondernemen tegen cyberpesten. "Ik heb de winterstop gebruikt om het probleem te begrijpen en om uit te vogelen hoe ik mijn eigen ervaringen na Abu Dhabi kon omzetten in iets positiefs", aldus Latifi. "Ik kwam uit op Cybersmile Foundation." Het bedrijft streeft naar een veiligere, positievere internetomgeving.

Latifi start samenwerking met Cybersmile Foundation

"Ik ben blij om jullie te vertellen dat ik samenwerk met Cybersmile, om zo hun waardevolle werk te supporten en het over te brengen naar de Formule 1-fans. Een van de dingen die mij het hardst opviel tijdens de winterstop, was dat heel veel mensen er alleen voor staan bij cyberpesten en online misbruik. Ook weten ze vaak niet hoe ze met de situatie om moeten gaan." "De komende weken ga ik met Cybersmile samenwerken om samen een plan uit te werken. Ik ga jullie er zeker weten over vertellen", aldus de Williams-coureur, die zijn fans nogmaals bedankt voor de vele positieve berichten die hij heeft gekregen na de GP van Abu Dhabi. "Het betekent enorm veel voor mij."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'