Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nicholas Latifi

Latifi ontvangt bedreigingen na crash die Verstappen indirect de titel bezorgde

Onbedoeld werd Nicholas Latifi op zondag plots de nieuwe Timo Glock van de Formule 1. Door zijn crash won Max Verstappen uiteindelijk indirect de wereldtitel, die de hele race lang naar Lewis Hamilton leek te zullen gaan. De Canadees wordt de dagen na de race bestookt door boze fans op social media.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Vijf ronden voor het einde stond Nicholas Latifi plots in de muur. De Canadees crashte, waarna de safety car de baan op kwam. Het gebeurde na een gevecht met Mick Schumacher om de laatste plek in de race. In gesprek met onder meer RacingNews365.

"Ik was in gevecht met Mick in bocht negen. Ik worstelde er mee om hem voorbij te komen. Hij duwde me een beetje van de baan, maar dat hoort bij racen, dus daar heb ik niets over te zeggen.

"Toen ik van mijn lijn moest gaan werden mijn banden echter vies, want dat is waar twee F2-crashes waren gebeurd. De volgende bochten had ik het lastig om grip te vinden en in de bocht waar ik crashte had ik het al het hele weekend lastig. Dus ja, vuile banden, in de vuile lucht, waardoor ik een fout maakte."

Latifi baalt van crash

Latifi gaf uiteindelijk indirect de doorslag in de titelstrijd, waardoor hij negatief in de spotlight stond. De dagen na de race kreeg hij een stortvloed aan haat en kritiek over zich heen op sociale media. De Williams-coureur liet ook niets meer van zich horen.

Kort na de race stond hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Daar baalde hij van zijn crash, maar benadrukt hij dat hij geen flauw idee had wat er op dat moment allemaal gebeurde in de race: "Ik was natuurlijk niet op de hoogte van de situatie in de race tot aan dat moment. Het was niet mijn intentie om daar invloed op uit te oefenen. Ik maakte een fout en heb mijn eigen race verpest."

Gevraagd of hij snapt dat hij nu als een soort nieuwe 'Timo Glock' zal worden gezien, die in 2007 in de laatste bocht werd ingehaald door Hamilton, die daardoor de titel won, reageert Latifi neutraal. "Dit was natuurlijk nooit mijn intentie. Ik kan me alleen verontschuldigen voor mijn fout. Die heb ik gemaakt. Dat is het."

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

58 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur