Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nicholas Latifi

Latifi rekent af met absurde suggestie: "Alsof ik zou weten waar Hamilton en Verstappen rijden"

Nicholas Latifi eiste onbedoeld een hoofdrol op in de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi in 2021. Zijn crash laat in de race zorgde voor de safety car-periode en voor de kans voor Max Verstappen om de titel te pakken. Het kwam Latifi op heel vele haatberichten te staan. Hoe kijkt hij er bijna een jaar later op terug?

Verstappen Hamilton Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Door de crash van Nicholas Latifi in de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 kwam de safety car op de baan. Daardoor kon Max Verstappen wisselen naar verse banden om in de laatste ronde Lewis Hamilton aan te vallen en te verschalken. Was het Latifi die Verstappen aan de titel had geholpen en was het Latifi die Hamilton zijn achtste wereldtitel had ontnomen?

Een absurde suggestie natuurlijk, maar voer voor een hoop zogenaamde fans om Nicholas Latifi op social media het leven zuur te maken, tot en met doodsbedreigingen aan toe. Het trok een zware wissel op Latifi, die ervoor koos voor enkele dagen al zijn social media-apps te verwijderen.

"Na verloop van tijd installeerde ik die apps weer en in de tussentijd hielpen mijn PR-mensen, die natuurlijk ook toegang hebben tot mijn accounts, me zoveel mogelijk om alles zo schoon mogelijk te houden. Van hen hoorde ik natuurlijk alsnog wel wat er gezegd en geschreven werd, evenals van mijn familie. En het is duidelijk dat dat soort uitlatingen nooit okay zijn. Het maakt ook niet uit wat er op het spel stond, want ik deed niks verkeerd. Als ik opzettelijk zou zijn gecrasht was het een ander verhaal geweest."

"Maar ik reed mijn eigen race en was in gevecht met Haas en in dat gevecht met Haas maakte ik een rijdersfout", zo vervolgt hij in de podcast Beyond the Grid. Op dat moment in de race hou je je totaal niet bezig met of het nou Lewis Hamilton is die aan de leiding rijdt of misschien toch Max Verstappen. Ik had geen idee wat er gaande was, want ik was bezig met mijn eigen race."

Latifi aangedaan het nieuwe seizoen in?

Williams-teambaas Jost Capito opperde gedurende het huidige seizoen dat hij de gebeurtenissen van vorig jaar nog altijd met zich meedroeg, met een zekere mate van onzekerheid tot gevolg, maar daar is volgens Latifi niks van waar. "Ik had me er vrij snel overheen gezet, waarbij het misschien hielp dat de winterstop er direct op volgde."

"Maar het heeft mijn vertrouwen niet geschaad, dat heeft meer te maken met het feit dat ik worstelde met deze nieuwe auto van Williams. Met die nieuwe auto had ik twee incidenten in Saoedi-Arabië en dat hielp naturlijk ook niet."

Gevraagd of Lewis Hamilton contact met hem op had genomen na die bewuste race in Abu Dhabi, antwoordt de Canadees bevestigend: "Dat heeft hij gedaan ja. Hij moest natuurlijk zien te dealen met zijn eigen emoties, maar alsnog stuurde hij me een heel mooi bericht. Overigens heb ik van meer mensen uit de top van Mercedes steunberichten ontvangen, ook los van de zichtbare reacties op mijn online statement. De hele motorsportwereld stond zo ongeveer achter mij."

Ook interessant:

Video: Formule 1-pitstops onder de twee seconden, mag dat wel?

Mclaren dook met een pitstop onder de twee seconden, een barrière die voor onmogelijk werd gehouden en verboden werd geacht. Maar wat zijn de regels dan wel en hoe zijn die veranderd?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

31 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"