Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nicholas Latifi

Latifi veroordeelt doodsbedreigingen na titel Verstappen: "Dan ben je geen echte fan"

Nicholas Latifi voor het eerst een teken van leven gegeven na zijn titelbeslissende crash in de Grand Prix Abu Dhabi. De Canadees laat zich op social media uit over de vele haatberichten zelfs doodsbedreigingen die hij heeft ontvangen.

Latifi Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Lewis Hamilton leek op weg naar de overwinning en zijn achtste wereldtitel in Abu Dhabi, maar toen crashte Nicholas Latifi. De Williams coureur raakte hard de muur in de laatste sector, waardoor de safety car de baan op moest komen. Max Verstappen besloot de pits in te duiken voor nieuwe banden, Hamilton bleef buiten op oude banden.

Toen de lichten weer op groen sprongen, was er nog één ronde te racen. Het lukte de Nederlander om in die laatste ronde de Brit in te halen en verzekerde zich op deze manier van zijn eerste wereldtitel. Latifi heeft hier dus indirect een bijdrage aan geleverd en kreeg dan ook veel haat over zich heen.

In een betoog op zijn social media laat de Canadees nu voor het eerst wat van zich horen. "Hallo iedereen, ik ben opzettelijk weg gebleven van social media om alles te laten bezinken na de gebeurtenissen van de laatste race", opent de Williams-coureur.

Reacties gingen een stap te ver

De Canadees vertelt dat hij erover getwijfeld heeft om alle social media-apps van zijn telefoon te verwijderen. Hij verwachtte dat hij een boel haat zou krijgen, maar de reacties die hij kreeg waren aanstootgevender dan de Williams-man had verwacht.

"Wat mij schokte was de extreme toon van de haat, het verbale geweld en zelfs de doodsbedreigingen die ik ontving. Terugkijkend op wat er tijdens de race gebeurde, was er eigenlijk maar één groep mensen aan wie ik mijn excuses moest aanbieden voor de uitvalbeurt: mijn team. Dat heb ik meteen na afloop gedaan. Al het andere dat volgde, had ik niet in de hand."

Latifi snapt dat je als topsporter in de schijnwerkpers staat en heeft daar vrede mee. Al gingen de opmerkingen die hij na de Grand Prix van Abu Dhabi kreeg wel echt een stap te ver.

"Mensen hebben altijd een mening en dat is prima. Een olifantshuid hebben is een eigenschap van veel atleten, vooral wanneer je je in een positie bevindt waar je constant gecontroleerd wordt. Maar veel van de opmerkingen die ik vorige week kreeg gingen de grens over naar iets heel extreems."

'Geen echte Formule 1-fans'

De Canadees crashte nadat hij in gevecht was met Mick Schumacher en onthult dat sommige mensen niet begrepen waarom hij zo laat in de race nog in gevecht was voor een positie. Volgens Latifi had elke andere coureur echter hetzelfde gedaan.

"Sommige mensen zeiden dat ik racete voor een positie die er niet toe deed met nog maar een handvol ronden te gaan. Maar of ik nu race voor de overwinning, het podium, punten of zelfs de laatste plaats, ik zal altijd alles geven tot de geblokte vlag. In dat opzicht ben ik hetzelfde als alle andere coureurs op de grid."

"Voor de mensen die dat niet begrijpen of het er niet mee eens zijn, dat is prima voor mij. Je mag je mening hebben. Maar om die mening te gebruiken voor haat, misbruik en bedreigingen met geweld, niet alleen tegen mij, maar ook tegen mijn naasten, zegt me dat deze mensen geen echte fans van de sport zijn."

Ook interessant:

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

31 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"