Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nicholas Latifi

Latifi weet het zeker: "Er is een fundamenteel probleem met mijn bolide"

Hoewel het Nicholas Latifi zijn thuisrace was, is de Grand Prix van Canada eentje om snel te vergeten voor de Canadees. Opnieuw was hij één van de langzaamste van het veld. De Williams-coureur heeft het vermoeden dat het gebrek aan snelheid te maken heeft met een probleem aan zijn auto.

Latifi Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De Grand Prix van Canada was voor Nicholas Latifi zijn eerste thuisrace in de Formule 1. Hoewel hij genoot van de atmosfeer en er een "erg speciaal gevoel" van kreeg, viel de race zelf vies tegen. De Canadees viel opnieuw buiten de punten en finishte op P16.

"Wat betreft mijn race, daar was niet echt iets plezierig aan", begint Latifi met een zucht. "We kwamen meteen vanaf het begin flink wat snelheid tekort." Niks leek voor de Williams-coureur te werken. "Of we nu met veel of weinig brandstof reden, de banden in een goede window zaten of we de banden goed manageden... We kwamen gewoon niet in de buurt van de rest."

Volgens Latifi zit het probleem in de auto zelf, maar waar precies in de auto, dat is een raadsel. "Ik denk dat het iets heel fundamenteels is, omdat er geen moment is, zelfs niet als de rest niet pusht en ik wel, waarin onze snelheid competitief is. We zullen zien. Het is een beetje een raadsel", legt de Canadees uit.

Latifi ziet auto van teamgenoot beter presteren

Teamgenoot Alexander Albon wist dit seizoen wel punten te scoren voor Williams. Als je kijkt naar onderlinge resultaten, dan finishte Albon zeven van de negen keer boven Latifi. Toch is de Canadees van mening dat "het verder gaat dan de rijstijl".

"In het begin van het seizoen had dat zeker een aandeel. Je kunt misschien nog een klein gedeelte van de rondetijden daaraan toeschrijven. Maar als ik veel verder kijk dan dat - veel verder dan de beperkte zelfverzekerdheid in de auto die ik in het begin had - dan is de snelheid er gewoon niet. Er zijn situaties waarin ik niet het gevoel heb dat mijn auto in staat is te doen wat ik hem (Alexander Albon) zie doen op de data en dat is geen prettig gevoel."

"We zullen deze twee weken pauze gebruiken om te zien wat we kunnen analyseren", sluit Latifi af.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt