Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nicholas Latifi

Latifi zegt racewereld gedag en deelt nieuwe toekomstplannen

Nicholas Latifi heeft na het verliezen van zijn Formule 1-stoeltje eind 2022 besloten om de racerij voorlopig af te zwaaien. De Canadees stort zich nu op het zakenleven.

Latifi Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tussen 2020 en 2022 was Nicholas Latifi actief in de Formule 1, maar bij Williams wist hij nooit hoge ogen te gooien. De Canadees scorde in zijn carrière met 61 Grand Prix-starts negen punten, waarna de Britse renstal uiteindelijk koos voor Logan Sargeant naast Alex Albon voor het huidige F1-seizoen.

In 2023 had Latifi nog geen grote plannen, maar na een tijdje stilte deelt hij nu dat hij voorlopig de racewereld gedag zegt en zich stort op een nieuwe uitdaging. Hij gaat een masteropleiding volgen aan de London Business School, een van de beste business schools in de wereld.

"Voor de nabije toekomst wil ik me focussen op een nieuwe richting en een ander carrièrepad. Toen ik opgroeide ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de businesswereld en ik heb altijd gezegd dat ik wilde gaan studeren aan de universiteit als ik niet had gekozen voor het racen."

"Nu ik een break neem van racen heb ik besloten om een master te gaan halen en me te focussen op de volgende fase in mijn leven", aldus de zoon van multimiljardair en zakenman Michael Latifi. Hij lijkt hiermee in de voetsporen te gaan treden van zijn vader. "Ik ben blij om te vertellen dat mijn aanmelding voor het masterprogramma aan de London Business School is goedgekeurd. Ik zal daar in augustus van dit jaar starten."

Latifi benadrukt dat dit geen vaarwel is voor de racewereld. "Ik heb geracet sinds mijn dertiende en heb een enorme passie ervoor. Vooralsnog heb ik geen F1-race gemist dit seizoen, maar nu voelt het als de juiste tijd om andere carrières te bekijken."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"