© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Lauda: 'Afschaffen grid girls belediging voor vrouwen'

02 feb. 2018 09:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 legende Niki Lauda heeft hard uitgehaald naar Liberty Media. De eigenaren van de Formule 1 schaften de grid girls in de Formule 1 per direct af. Volgens Liberty is deze traditie niet meer van deze tijd.

Niki Lauda noemt verbod op grid girls domme beslissing

Het afschaffen van de grid girls leidde tot een storm van kritiek. Daar waar de F1-coureurs zich op de vlakte hielden lieten de fans en modellen van zich horen. Diverse grid girls hebben op social media hun beklag gedaan. Ze vinden het een belediging voor hun werk en in strijd met de emancipatie dat Liberty Media de grid girls in de ban doet.

F1-legende Niki Lauda liet ook van zich horen. De Oostenrijker is fel tegen het afschaffen van de grid girls en laat duidelijk van zich horen.

"Hoe dom kan iemand zijn? Vrouwen zijn geëmancipeerd en doen het erg goed. Dit is een beslissing gericht tegen vrouwen", laat Lauda optekenen in Der Standard.

"Het is zeer jammer dat er gebroken wordt met deze traditie. Dit doet de Formule 1, maar zeker ook de vrouwen, geen goed."

Lauda hoopt dat de grid girls alsnog behouden blijven voor de Formule 1. Hij ziet daarbij een optie om een gemixte grid te maken waarop mannen en vrouwen te zien zijn. De Oostenrijker vindt niet dat grid girls een verkeerd beeld afgeven richting vrouwen die in de motorsport willen werken.

"Ik zou het niet erg vinden om een mixed grid met mannen en vrouwen te zien. Ik wil vrouwen juist aanmoedigen in plaats van weren. Het zijn helaas wederom mannen die een beslissing genomen hebben over vrouwen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen