Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda: 'Afschaffen grid girls belediging voor vrouwen'

Formule 1 legende Niki Lauda heeft hard uitgehaald naar Liberty Media. De eigenaren van de Formule 1 schaften de grid girls in de Formule 1 per direct af. Volgens Liberty is deze traditie niet meer van deze tijd.

Het afschaffen van de grid girls leidde tot een storm van kritiek. Daar waar de F1-coureurs zich op de vlakte hielden lieten de fans en modellen van zich horen. Diverse grid girls hebben op social media hun beklag gedaan. Ze vinden het een belediging voor hun werk en in strijd met de emancipatie dat Liberty Media de grid girls in de ban doet. F1-legende Niki Lauda liet ook van zich horen. De Oostenrijker is fel tegen het afschaffen van de grid girls en laat duidelijk van zich horen. " Hoe dom kan iemand zijn? Vrouwen zijn geëmancipeerd en doen het erg goed. Dit is een beslissing gericht tegen vrouwen", laat Lauda optekenen in Der Standard.

" Het is zeer jammer dat er gebroken wordt met deze traditie. Dit doet de Formule 1, maar zeker ook de vrouwen, geen goed." Lauda hoopt dat de grid girls alsnog behouden blijven voor de Formule 1. Hij ziet daarbij een optie om een gemixte grid te maken waarop mannen en vrouwen te zien zijn. De Oostenrijker vindt niet dat grid girls een verkeerd beeld afgeven richting vrouwen die in de motorsport willen werken. " Ik zou het niet erg vinden om een mixed grid met mannen en vrouwen te zien. Ik wil vrouwen juist aanmoedigen in plaats van weren. Het zijn helaas wederom mannen die een beslissing genomen hebben over vrouwen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"