Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda kreeg brief van Vettel: "Prachtig gebaar van een mooi mens"

Drievoudig wereldkampioen Formule 1 Niki Lauda voelde zich gedurende zijn ziekbed gesterkt door de vele steunbetuigingen. Soms kwamen die uit onverwachte hoek, zoals in het geval van de brief van Sebastian Vettel.

"Eén van de dingen die me het meeste raakten, was de hand geschreven brief die ik van Sebastian Vettel kreeg", zo onthult Niki Lauda in gesprek met het Italiaanse La Gazzetta dello Sport .

"In die brief, die ik nooit had verwacht te krijgen, stonden vele mooie, liefdevolle woorden. De meeste Formule 1-coureurs zouden zoiets niet doen, die zijn puur bezig met hard rijden, maar Sebastian Vettel is wat dat betreft een goed en mooi mens." Terwijl Lauda herstelde van zijn longtransplantatie onderhield hij nauwe contacten met Mercedes, in de persoon van zijn goede vriend Toto Wolff en sterrijder Lewis Hamilton: "Ik ben hen dankbaar dat ze mij op de hoogte hielden van alles. Lewis heeft het bovendien geweldig gedaan door het vaak sterkere Ferrari-team te verslaan." Overigens verwacht Lauda dat Ferrari en Vettel ook volgend jaar weer een concurrent vormen om rekening mee te houden: "Vettel zal zich revancheren voor een moeilijk seizoen. Een kampioen als hij weet heus nog wel hoe hij moet winnen en dus is hij een belangrijke tegenstrever van Hamilton in 2019."

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer