Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda maakt zich zorgen: 'Snelheid Ferrari was verbluffend, Red Bull verrast'

Mercedes gaat nog aan de leiding in het WK bij de constructeurs, maar Hamilton verloor in Canada de leiding aan Vettel bij de coureurs. Mercedes-adviseur Niki Lauda maakt zich zorgen over de snelheid van Ferrari en de opkomst van Red Bull.

Sebastian Vettel won met twee vingers in de neus de Grand Prix van Canada. De Ferrari-coureur pakte ook de leiding in het WK en heeft nu één punt voorsprong op Hamilton. Niki Lauda maakt zich toch wel zorgen over het tempo van de Italianen en de opkomst van Red Bull. "We konden onze nieuwe motor niet gebruiken wat zeker niet hielp. Ferrari's auto is echt ongelooflijk. Het chassis is fantastisch en de motor verbruikt zeer weinig brandstof. Ze gingen echt flink tekeer tijdens de race."

"Mercedes moet echt alle zeilen bijzetten. Red Bull was een verrassing, maar ze waren uiteindelijk net iets langzamer." Lewis Hamilton kwam het hele weekend niet voor in het stuk. De Brit finishte slechts als vijfde. "Hij had problemen met de temperatuur van zijn motor en moest deze controleren. Hierdoor kon Lewis niet vol gas rijden."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'