Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda: 'Max Verstappen rijdt niet voor Mercedes in 2019'

Niki Lauda heeft vanaf de paddock in Italië de geruchten dat Max Verstappen de overstap zou maken naar Mercedes de kop ingedrukt. Terwijl sommige fanpagina's het nieuws brachten alsof de deal al beklonken was, zegt Lauda dat Mercedes nog niet eens nadenkt over de toekomst, maar vooral bezig is met het heden.

De Duitse krant Bild meldde gisteren als eerste dat Mercedes verregaande interesse zou hebben in Max Verstappen. Dezelfde krant publiceerde later ook een interview met Mercedes-adviseur Niki Lauda, waarin Lauda de uitspraken van de krant tegen sprak. In de paddock op het circuit van Monza zei Lauda na de vrijdag trainingen tegen Bild : "De geruchten zijn klinkklare onzin. Max heeft nog een contract bij Red Bull tot en met 2019. Voor 2020 is het dus sowieso niet mogelijk om Max naar Mercedes te halen."

Daarnaast heeft het volgens Lauda totaal geen zin om zo ver vooruit te kijken. "Hij moet dus nog twee jaar bij Red Bull blijven" , vervolgt de drievoudig wereldkampioen. "Dus het heeft geen zin om naar 2020 te kijken, in twee jaar tijd kan er nog heel veel gebeuren" , besluit een duidelijke Lauda. Binnenkort zal er meer duidelijk worden over een eventuele overstap van Max Verstappen, als Mercedes zijn tweede rijder bekend maakt. Hoogstwaarschijnlijk zal dit Valtteri Bottas zijn. Als Bottas voor twee jaar tekent, zal Verstappen definitief niet naar Mercedes vertrekken voor 2020.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'