Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda: 'Mercedes hooguit twee tienden sneller dan Red Bull'

Mercedes-kopstuk Niki Lauda verwacht dat Mercedes een voorsprong heeft op de concurrentie. Het verschil schat hij met twee tienden van een seconde echter niet zo heel groot in.

Mercedes werd na de wintertests getipt als favoriet voor de zege in Australië en later ook voor de beide kampioenschappen. Van enige dominantie zou volgens mede-eigenaar Niki Lauda echter geen sprake zijn. "We staan hooguit twee tienden los van Red Bull" , zo begint Niki Lauda. "Ferrari volgt daar weer achter als derde team." "Ik weet niet waar de motieven om ons als dominant te bestempelen vandaan komen, maar heel veel sneller dan de rest zijn we niet."

Mercedes waagde zich in Barcelona niet aan toptijden op de hypersofts. Het was een bewuste keuze om de focus volledig op de long runs te leggen, zo vertelt Lauda in gesprek met Kronen Zeitung . We mogen dit seizoen maar drie motoren inzetten, dus de focus lag logischerwijs op betrouwbaarheid. Onze voorbereiding was dit jaar beter dan in alle voorgaande jaren, dus we reizen vol vertrouwen af richting Australië."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi