Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda: 'Mercedes onderhandelde nooit met Max Verstappen'

Het Formule 1 team van Mercedes werd lange tijd gelinkt aan Max Verstappen en andersom. De Nederlander zou volgens Duitse media zelfs een contract hebben getekend, maar uiteindelijk bleek het pure speculatie. Verstappen verlengde in oktober zijn contract met Red Bull tot en met 2020, waarmee er een einde kwam aan alle speculatie.

Niki Lauda van het team van Mercedes liet aan Servus TV weten dat het team nooit in onderhandeling was met Verstappen. " We hebben nooit een bod op Max uitgebracht. Ik heb een uitstekende relatie met Helmut Marko van Red Bull. We vliegen samen de wereld over. Geloof me, als hij denkt dat je iets van hem af wil pakken dan geeft hij snel een nieuw contract."

" Helmut en ik hebben er wel over gesproken. Ik heb hem gezegd dat hij zich de moeite en het geld had kunnen besparen. Mercedes heeft nooit met Max Verstappen gesproken, ook niet over geld." Mercedes verlengde het contract met Valtteri Bottas met één seizoen. De Fin kende een redelijk debuutseizoen voor zijn nieuwe werkgever, maar Mercedes verlangt meer van hem. Met Lewis Hamilton is het team in onderhandeling over een nieuw contract dat waarschijnlijk tot en met 2020 gaat lopen. De viervoudig wereldkampioen kan volgens de Engelse media ruim 40 miljoen per jaar verdienen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie