Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Lauda: "'Nachtmerrie' Verstappen een talent dat je eens per 100 jaar ziet"

Mathias Lauda, de zoon van wijlen Niki Lauda, vindt Verstappen een zeldzame coureur. Hij sprak met RacingNews365 tijdens een première van een nieuwe film in Londen.

Verstappen Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mathias Lauda is diep onder de indruk van Max Verstappen en zijn prestaties. Volgens hem zie je een coureur als de tweevoudig kampioen maar 'eens in de honderd jaar'.

Verstappen domineert dit seizoen en wist al veertien Grands Prix te winnen en zo met speels gemak de wereldtitel binnen te halen. Zijn team Red Bull wist mede door Max' dominantie voor het eerst sinds 2013 weer eens kampioen te worden.

De afgelopen twee jaar waren er slechts een negental races waarin Verstappen niet eerst of tweede werd en won de Nederlander in totaal 25 keer, tot verbazing van Lauda, die RacingNews365 in Londen te woord stond bij de première van Hunt vs. Lauda: The Next Generation.

Diep onder de indruk

"Dit jaar loopt Mercedes een stap achter op Red Bull en Ferrari en daarom is het niet zo spannend als vorig jaar, maar ik ben zó diep onder de indruk van Max Verstappen", zo geniet de Oostenrijker.

"Hij is een talent dat een keer op de honderd jaar voorbij komt. Hij is gewoon zo goed en ik zie geen enkel zwak punt bij hem. Normaal heeft elke coureur een minder punt, maar bij Verstappen zie ik er geen een. Hij is zo cool, zo relaxed en hij kan de druk beter weerstaan dan wie dan ook."

Volgens Lauda is de Red Bull-coureur door de jaren heen compleet geworden. "Aan het begin van zijn carrière maakte Max nog wel eens fouten of was hij te agressief, maar dit jaar is dat helemaal veranderd. Vorig jaar was hij nog wel eens net wat te agressief, maar in de toekomst zal hij zeer lastig te verslaan zijn."

"Het wordt een nachtmerrie voor alle andere coureurs", voorspelt de zoon van drievoudig kampioen Niki Lauda. "In hetzelfde materiaal wordt hij zeer moeilijk te verslaan, maar aan de andere kant mag je Lewis Hamilton nooit onderschatten als hij weer een goede Mercedes-bolide krijgt", aldus de autocoureur.

			© XPBimages
	© XPBimages

Hunt vs. Lauda

Lauda sprak met RacingNews365 bij de première van Hunt vs. Lauda: The Next Generation. De film gaat over de rivaliteit tussen Mathias Lauda en de zoon van James Hunt, de grote rivaal van wijlen Niki Lauda, die in het verleden samen in de Formule 1 streden.

'Zonen van' Mathias Lauda en Freddie Hunt worden in de documentaire gevolgd door de camera's terwijl ze de strijd met elkaar aangaan. De film werd geïnspireerd door de Hollywoodfilm uit 2013, Rush, die gaat over het Formule 1-seizoen van 1976. In de nieuwe documentaire zien we hoe de twee zonen van omgaan met de druk die hun achternamen met zich meebrengen.

Check hieronder de trailer voor de film, die op 28 november uit komt.

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"