Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lauda: "'Nachtmerrie' Verstappen een talent dat je eens per 100 jaar ziet"

Mathias Lauda, de zoon van wijlen Niki Lauda, vindt Verstappen een zeldzame coureur. Hij sprak met RacingNews365 tijdens een première van een nieuwe film in Londen.

Mathias Lauda is diep onder de indruk van Max Verstappen en zijn prestaties. Volgens hem zie je een coureur als de tweevoudig kampioen maar 'eens in de honderd jaar'. Verstappen domineert dit seizoen en wist al veertien Grands Prix te winnen en zo met speels gemak de wereldtitel binnen te halen. Zijn team Red Bull wist mede door Max' dominantie voor het eerst sinds 2013 weer eens kampioen te worden. De afgelopen twee jaar waren er slechts een negental races waarin Verstappen niet eerst of tweede werd en won de Nederlander in totaal 25 keer, tot verbazing van Lauda, die RacingNews365 in Londen te woord stond bij de première van Hunt vs. Lauda: The Next Generation .

Diep onder de indruk

"Dit jaar loopt Mercedes een stap achter op Red Bull en Ferrari en daarom is het niet zo spannend als vorig jaar, maar ik ben zó diep onder de indruk van Max Verstappen", zo geniet de Oostenrijker. "Hij is een talent dat een keer op de honderd jaar voorbij komt. Hij is gewoon zo goed en ik zie geen enkel zwak punt bij hem. Normaal heeft elke coureur een minder punt, maar bij Verstappen zie ik er geen een. Hij is zo cool, zo relaxed en hij kan de druk beter weerstaan dan wie dan ook." Volgens Lauda is de Red Bull-coureur door de jaren heen compleet geworden. "Aan het begin van zijn carrière maakte Max nog wel eens fouten of was hij te agressief, maar dit jaar is dat helemaal veranderd. Vorig jaar was hij nog wel eens net wat te agressief, maar in de toekomst zal hij zeer lastig te verslaan zijn." "Het wordt een nachtmerrie voor alle andere coureurs", voorspelt de zoon van drievoudig kampioen Niki Lauda. "In hetzelfde materiaal wordt hij zeer moeilijk te verslaan, maar aan de andere kant mag je Lewis Hamilton nooit onderschatten als hij weer een goede Mercedes-bolide krijgt", aldus de autocoureur.

Hunt vs. Lauda

Lauda sprak met RacingNews365 bij de première van Hunt vs. Lauda: The Next Generation. De film gaat over de rivaliteit tussen Mathias Lauda en de zoon van James Hunt, de grote rivaal van wijlen Niki Lauda, die in het verleden samen in de Formule 1 streden. 'Zonen van' Mathias Lauda en Freddie Hunt worden in de documentaire gevolgd door de camera's terwijl ze de strijd met elkaar aangaan. De film werd geïnspireerd door de Hollywoodfilm uit 2013, Rush , die gaat over het Formule 1-seizoen van 1976. In de nieuwe documentaire zien we hoe de twee zonen van omgaan met de druk die hun achternamen met zich meebrengen. Check hieronder de trailer voor de film, die op 28 november uit komt.

https://www.youtube.com/watch?v=8Frp3pXtg9E

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"