Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lawson heeft toegang tot alle data Verstappen: "Enorm indrukwekkend'

Liam Lawson staat dit seizoen weliswaar niet op de F1-grid, hij krijgt wel alles mee wat er bij Red Bull en Visa Cash App RB gebeurt. En soms is dat behoorlijk indrukwekkend. Hij merkt op hoeveel Max Verstappen een is met zijn auto en hoe dat bij andere coureurs mist.

XPB 1236654 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Liam Lawson is als Red Bull- en RB-reserve te gast in de Sky Sports F1-podcast. Deze is opgenomen na de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië, waardoor het natuurlijk over het indrukwekkende debuut van Oliver Bearman gaat, maar ook over de wederom zeer imposante seizoenstart van Max Verstappen en Red Bull.

Als Liam Lawson gevraagd wordt hoe Max Verstappen zó ver voor zijn concurrenten én zijn teamgenoot Sergio Perez uit kan rijden, volgt een antwoord dat aantoont dat hij zeer onder de indruk is van de Nederlander.

"Als ik één team kon kiezen om deel van uit te maken, dan is het dit team (Red Bull, red.). Ik heb direct toegang tot alle informatie en daarmee tot het antwoord op de vraag hoe hij het doet, maar ook hoe het team het doet", zo begint de Nieuw-Zeelander die hoopt in 2025 op de Formule 1-grid te staan.

"Maar het belangrijkste aspect is het zelfvertrouwen en vooral het vertrouwen wat hij met die auto heeft. Dat is hoger dan wiens vertrouwen met welke auto dan ook", vervolgt hij, om vervolgens Lewis Hamilton aan te wijzen als voorbeeld waar het om diezelfde reden minder goed verloopt.

Vertrouwen

"Kijk naar Lewis, die is duidelijk niet helemaal 100% happy met die auto. Je kan je voorstellen dat elke keer dat hij aan een kwalificatierondje begint, hij niet helemaal zeker weet wat de auto onder hem gaat doen."

"In het geval van Max bevindt die auto zich in zo'n goed window, waardoor Max is er zo vertrouwd mee is. Het beste voorbeeld daarvan is zijn kwalificatieronde in Djedda. Hij mist geen enkele apex en komt elke keer zo dichtbij de muur. Echt zó dichtbij. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat hij de muur aan de binnenkant van bocht vier raakte. Het is extreem moeilijk om zo precies te zijn."

Red Bull en Verstappen zijn dus goed. Té goed? Als Lawson vervolgens uitgedaagd wordt om de concurrentie hoop te geven door toe te lichten waarom Red Bull te achterhalen zou zijn, verschijnt een besmuikt lachje dat genoeg verraadt...

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden