Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Lawson looft mentor Ricciardo: "Voelde niet als een competitie"

Nog een week moet Liam Lawson wachten alvorens hij in Austin zijn Formule 1-comeback gaat beleven. De Nieuw-Zeelander vervangt Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB na maanden van speculatie. Toch heeft Lawson geen slecht woord over voor zijn 'leermeester' uit Australië.

Lawson Ricciardo Las Vegas 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Over precies een week is het zo ver voor Liam Lawson. Dan mag de Nieuw-Zeelander zich eindelijk officieel Formule 1-coureur noemen. Vorig jaar reed Lawson natuurlijk al vijf Grands Prix, maar dat was als stand-in voor de geblesseerde Daniel Ricciardo. Nu mag Lawson diezelfde Ricciardo definitief vervangen.

"Ik wist dat het zou gebeuren uiteraard", aldus Lawson bij RACER. "Ik weet wat voor soort publieke figuur Daniel is en eerlijk gezegd is dat omdat hij gewoon een geweldige kerel is. En hij was ook zo over de hele situatie. Gedurende die anderhalf jaar dat het zo is geweest (Ricciardo als coureur en Lawson als reservecoureur red.), heeft het nooit als competitie gevoeld. Het voelde nooit alsof we in een strijd zaten voor hetzelfde, alhoewel ik denk dat het wel zo is. Het voelde nooit zo. Dus er zijn een hoop dingen die hij niet had kunnen doen, en waar hij nee tegen had kunnen zeggen, maar die hij niet heeft gedaan."

Het voelt voor Lawson dan ook vreemd dat hij in Austin in de auto 'van' Ricciardo gaat rijden. Voor de Nieuw-Zeelander was Ricciardo een soort mentor: "Hij heeft me, eerlijk gezegd, behoorlijk geholpen in de afgelopen 12 maanden. En hij was erg goed over de hele situatie in Singapore, en ik denk dat we allebei wisten hoe het zou zijn toen het allemaal kwam, en in de media. En dat is eerlijk gezegd waarom ik gewoon niet zo veel op mijn telefoon zat. Het is niet iets dat me al te veel deert. Ik heb nogal wat om me op te concentreren, uiteraard met het oog op de laatste zes races, en eerlijk gezegd is dat waar ik met mijn hoofd bij ben. Ik heb niet echt de capaciteit om al het andere te doen."

"Dus ik denk dat het een stuk realistischer wordt als we volgende week naar Austin gaan, want tot nu toe… Als ik de hele dag op mijn telefoon zou zitten en actief naar alles zou kijken wat er is gepost, dan zou het waarschijnlijk een beetje anders aanvoelen. Maar ik heb geprobeerd dat te vermijden," zo sluit Lawson af.

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing