Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Lawson moet pad richting F1 nog uitstippelen: "Er is nog niets bevestigd"

Wat gaat Liam Lawson in 2024 doen om een Formule 1-zitje voor volgend jaar veilig te stellen? Dat weet de Nieuw-Zeelander nog niet, zo vertelt hij zelf.

Lawson Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-debuut van Liam Lawson was toch wel één van de meest bijzondere verhalen van 2023. De Nieuw-Zeelander moest halsoverkop invallen toen AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo zijn pols brak in Zandvoort. Lawson zou dat op een geweldige wijze oppakken. Hij pakte punten in Singapore en kon gedurende vijf Grands Prix het tempo van Yuki Tsunoda zeer goed volgen.

Het automatische gevolg was dat iedereen zich afvroeg of Lawson geen fulltime zitje in de Formule 1 verdiende. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn. Lawson kreeg geen stoeltje en is in 2024 de reservecoureur van Red Bull en Visa Cash App RB, het voormalige AlphaTauri. Maar gaat het talent daarnaast ook nog ergens racen? Dat is nog niet bekend, zo vertelt Lawson in gesprek met Herald.

"We moeten nog bepalen waar ik ga rijden en wanneer", vertelt Lawson. "Ik zou heel graag achter het stuur van een Formule 1-wagen kruipen. We werken er allemaal hard aan om dat - of het nu gaat om testen of racen - te laten gebeuren, maar op dit moment is er nog niets bevestigd. Het zijn wel maar een paar gesprekken. We spreken het hele jaar door terwijl het seizoen vordert en aan het einde is het allemaal vrij kort."

Vooruitzicht Visa Cash App RB

Lawson was in 2023 ook actief in de Japanse Super Formula. Daar liep hij nipt het kampioenschap mis. "Ik denk dat we allemaal weten dat het kampioenschap haalbaar was. De snelheid zat er in ieder geval goed in, maar om een kampioenschap te winnen heb je meer nodig. Gedurende het seizoen heb ik ook dingen gedaan waar ik waarschijnlijk spijt van ga krijgen, omdat het op dat moment veel punten heeft gekost. Dat hoort bij het proces."

Recent is Lawson op bezoek geweest in de fabriek van Visa Cash App RB. Volgens de Nieuw-Zeelander wacht een mooie periode voor het zusterteam van Red Bull. "Het ziet er veelbelovend uit. De verbeteringen kunnen op termijn aanzienlijk zijn met de richting die het team nu inslaat. Dat is opwindend voor iedereen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen