Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lawson kreeg 'open' advies van Verstappen: "Best cool dat dat gebeurt"

Liam Lawson heeft zich positief uitgelaten over Max Verstappen. Volgens de reservecoureur van RB is de Nederlander veel aardiger en behulpzamer dan het soms lijkt.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Liam Lawson ging er vorig jaar een droom in vervulling. De Nieuw-Zeelander mocht vijf races rijden bij RB en maakte zo zijn debuut in de Formule 1. Wel volgde er ook gelijk een teleurstelling, want dit jaar moet Lawson, die goed presteerde en punten pakte in Singapore, weer vanaf de zijlijn toekijken. RB koos voor Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda en verwees Lawson dus weer naar de reservebank.

Maar van wie kan Lawson op dit moment veel leren en wie staat er ook voor open om hem te helpen? Lawson wordt in gesprek met Fox Sports Australia naar zijn persoonlijke relatie met Max Verstappen gevraagd en heeft lovende woorden in huis over de regerend wereldkampioen. Verstappen staat Lawson zeker bij.

"Max is een toffe gast buiten de auto, al denk ik dat hij vrij agressief overkomt op de televisie", vertelt Lawson. "Maar hij is uiteraard ontzettend competitief. Toen ik vorig jaar mocht rijden, was hij één van de weinige coureurs die wilde praten en advies wilde geven."

Lawson haalt de Grand Prix van Nederland in 2023 aan. "Ik kan me herinneren dat ik me klaarmaakte voor de Grand Prix in Zandvoort. We deelden het Energy Station waar de kamers voor de coureurs naast elkaar zijn. Max kwam binnen en zei dat ik er van moest genieten. Dat was een open advies en heel fijn. Het is best cool dat dat gebeurt, maar ook dat ik van hem kan leren. Zijn prestaties zijn erg goed op dit moment en het is cool dat ik de data kan bekijken en daar lering uit kan trekken."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden