Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc aast op revanche op Verstappen tijdens GP Oostenrijk

Charles Leclerc moest het doen met de tweede plek tijdens de sprintrace in Oostenrijk, maar zag dat hij Max Verstappen goed kon volgen. Hij hoopt daarom op zondag de aanval te kunnen openen.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Bijna was Charles Leclerc voorbij aan Max Verstappen toen hij iets beter van de lijn kwam bij de start van de sprintrace in Oostenrijk. De Nederlander verdedigde zich echter met hand en tand, waardoor Leclerc zelfs even terugviel naar P3 achter teamgenoot Carlos Sainz.

Die plek veroverde hij wel snel weer terug, maar het was niet de laatste keer dat hij in de clinch lag met Sainz. Daardoor kon Verstappen wegrijden en was hij uiteindelijk niet meer bij te halen. Leclerc blikt terug op de sprintrace.

"Het was lastig. Het eerste deel van de race ging het erom dat ik mijn banden managede. Max was echter heel snel en pushte hard in de beginfase van de race. Ik probeerde mijn banden te controleren, zodat ik aan het einde van de race aan kon vallen."

Leclerc wil druk op Verstappen opvoeren

Makkelijk is het echter niet om je banden te controleren als je teamgenoot de aanval opent. "Daarna had ik een klein gevecht met Carlos, maar vervolgens kon ik weer pushen. Ik kwam langzaam dichterbij aan Verstappen, maar het zat over het algemeen heel dicht op elkaar."

Leclerc houdt een goed gevoel over aan de sprintrace en hoopt op zondag de overwinning te kunnen pakken. "De echte race is op zondag. Hopelijk kunnen we net zo'n goede start hebben als bij de sprintrace en de druk op Max opvoeren."

Hoopt hij in samenwerking met Sainz de Red Bull-coureur te kunnen pakken, is de laatste vraag. Leclerc reageert kort maar krachtig. "Dat hoop ik echt."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1