Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc: "Actie Magnussen lijkt op die van Max in Spa 2016"

Hij snapte er helemaal niets van, na afloop van de Grand Prix van Japan. Charles Leclerc was in de openingsfase van de wedstrijd op Suzuka tegen de achterkant van de Haas van Kevin Magnussen aangereden - de Deen had Leclerc, volgens de Monegask, geblokkeerd.

De toekomstig Ferrari-coureur vergeleek de situatie met het controversiële incident tussen Kimi Raikkonen en Max Verstappen op Spa-Francorchamps, twee jaar geleden. Verstappen veranderde van lijn in de remzone, waardoor Raikkonen bijna achterop de Red Bull klapte.

"Vooropgesteld: ik rijd mijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Ik ben nieuw, en heb de meeste van mijn problemen met Kevin. Volgens mij ben ik ook niet de enige die dat heeft", meent Leclerc. "Ik snap ook echt niet waarom er niet harder op wordt getreden, want op deze manier blijft hij gewoon doorgaan met dit soort gedrag." Magnussen probeerde de achteropkomende Leclerc achter zich te houden op het rechte stuk van start finish, de Deen bewoog daarbij op het allerlaatste moment. Daardoor klapte Leclerc tegen diens achterkant aan, een touché die Magnussen een lekke band opleverde. "Het incident tussen Kimi en Max in Spa 2016 was vergelijkbaar. Max bewoog op het allerlaatste moment, men noemde dat toen gevaarlijk en het werd niet toegestaan. Er kwam zelfs een Max Verstappen-regel. Gek genoeg werd eenzelfde beweging vandaag wél toegestaan. Ik was passagier in eigen wagen", fulmineert Leclerc, die later in de race uit zou vallen met een niet aan het incident gerelateerd technisch defect.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"