Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Alleen de overwinning telt voor mij"

Charles Leclerc maakte in 2019 een uitstekend debuutjaar mee. De Monegask won direct twee races voor de Scuderia waaronder de thuisrace op het Autodromo di Monza. De Ferrari-rijder heeft de smaak van de overwinning dan ook te pakken en wil in 2020 nog veel vaker de hoogste trede van het podium beklimmen.

Leclerc Brazilië
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Of ik meer op Gilles Villeneuve lijk of Alain Prost? Ik heb eigenlijk geen idee", antwoord Charles Leclerc tegenover MotorSport Magazine. "Ik weet alleen dat wanneer ik mijn bolide instap ik beschik over een killersmentaliteit. Voor mij telt alleen de overwinning. De tweede, derde, vierde en vijfde plaats tellen niet. Ik denk dat die winnaarsmentaliteit van mij zowel voordelen als nadelen met zich meebrengt."

Tijdens zijn debuutrace voor Ferrari vorig jaar in Melbourne liet de Monegask zijn team bijvoorbeeld direct weten sneller te zijn dan teamgenoot Sebastian Vettel, Een uiting van bravoure die niet door alle Ferrari-fans gewaardeerd werd. "Ik weet dat dat voorval niet door iedereen gewaardeerd werd, maar ik ben nu eenmaal wie ik ben. Zoals gezegd heeft mijn winnaarsmentaliteit zowel positieve als negatieve kanten en daarom zal ik mezelf ook beter onder controle moeten houden."

Volgens Leclerc komt die rust echter met de jaren. "Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer je je rust weet te bewaren." Het is echter de vraag of de 22-jarige coureur zijn kalmte gedurende het 2020-seizoen weet te behouden. Onlangs tekende Leclerc namelijk een nieuw contract, terwijl teamgenoot Vettel nog in afwachting is van een contractverlenging. De tweevoudig GP-winnaar zal zich dan ook ongetwijfeld de kopman voelen binnen het team, terwijl viervoudig wereldkampioen Vettel ongetwijfeld nog niet van plan is om zijn kopmanschap af te staan.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'