Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc als een kind zo blij met nieuw Ferrari-contract: "Dit team is mijn tweede familie"

Charles Leclerc heeft zijn aflopende contract verlengd bij Ferrari en reageert daar verheugd op. De Monegask kijkt uit naar de komende jaren en wil zijn ultieme droom bewerkstelligen.

Leclerc Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De samenwerking tussen Charles Leclerc en Ferrari wordt ook na 2024 voortgezet. De Monegask rijdt sinds 2019 voor de Scuderia en boekte tot nu toe vijf overwinningen. Leclerc beschikte over een contract tot eind 2024 en heeft die nu voor een onbekende periode verlengd. De coureur is erg blij dat hij bij het Italiaanse team blijft rijden.

"Het is erg mooi om te weten dat ik de kleuren van Ferrari nog een aantal seizoenen mag dragen", vertelt Leclerc, die een mooie anekdote uit zijn jeugd aanhaalt. "Het is al een droom om voor dit team te rijden sinds ik drie jaar oud ben. Ik keek altijd door het raam naar de Grand Prix van Monaco. In een appartement van een vriend zocht ik ter hoogte van St. Devote naar de rode auto's."

De Monegask stelt dat Ferrari zijn thuis is. "Dit team is mijn tweede familie vanaf het moment dat ik aan de Ferrari Driver Academy werd toegevoegd in 2016. We hebben samen veel bereikt en hard gevochten. Ik geloof dat het beste nog moet komen en ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint, vooral om verdere vooruitgang te boeken en in elke race competitief te zijn. Mijn droom blijft om het wereldkampioenschap te winnen met Ferrari. Ik weet zeker dat we de komende jaren samen zullen genieten van geweldige tijden en onze fans gelukkig zullen maken."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'